Pretraga

Velika novost: Žičara Sljeme ponovno počinje s radom, uz novu uslugu

A- A+

Nakon kratkog prekida rada žičare Sljeme, ponovno se otvara od subote, 16. travnja. Uz otvaranje, velika je novost i jedna nova usluga. Na zahtjev korisnika, od sada će biti moguće žičarom prevoziti i bicikle.

Žičara sljeme, foto: Facebook; ZET-Zagrebački električni tramvaj

Nakon što je žičara Sljeme bila privremeno zatvorena zbog novih radova kako bi se dodatno smanjila buka, ponovno se otvara u subotu 16. travnja, dan prije Uskrsa. S ponovnim otvaranjem, iz ZET-a su najavili dvije novosti: novu, dodatnu uslugu i novo radno vrijeme. Tako će žičara biti otvorena radnim danom od 10 do 19 sati, a vikendom, blagdanima i praznicima od 9 do 19 sati.

Velika novost je ta da će od sada, žičarom biti moguće prevoziti i bicikle. Kako su napisali, usluga će biti omogućena na prijedloge biciklista, kako rekreativaca, tako i profesionalaca. Biciklistima će uz voznu kartu moći kupiti i  dodatnu kartu za prijevoz bicikla. Cijena karte će biti 20 kuna u jednom smjeru. Napomenuli su i kako je u jednoj gondoli moguć prijevoz dvije osobe i dva bicikla.

Izdvojeni članak

Žičara Sljeme opet zatvorena zbog buke: Obavljat će se dodatni radovi

– [ŽIČAROM OD SUBOTE UZ NOVU USLUGU I RASPORED]
Žičara Sljeme ponovno će biti otvorena od subote, 16. travnja, nakon privremenog prekida uslijed unaprijed najavljenih radova na dodatnom smanjenju buke. Obzirom na toplije vrijeme i sve dulje dane, a što će zasigurno potaknuti i sve veći broj građana i gostiju Zagreba da žičarom krenu na Sljeme i uživaju u aktivnostima na otvorenom, novo radno vrijeme žičare:
radnim danom od 10 do 19 sati, vikendom, blagdanima i praznicima od 9 do 19 sati. Također, osluškujući potrebe i prijedloge biciklista, kako rekreativaca, tako i profesionalaca, a koji su iskazali izniman interes za prijevoz bicikala žičarom, na čemu im zahvaljujemo, zadovoljstvo nam je priopćiti kako će ta usluga biti omogućena od subote, 16. travnja. Biciklistima će uz voznu kartu biti dostupna dodatna karta za prijevoz bicikla i to u iznosu od 20 kuna u jednom smjeru. U jednoj gondoli moguć je prijevoz dvije osobe i dva bicikla. Putnici koji u gondolu ulaze s biciklima, obvezni su obratiti pozornost kako prilikom vožnje žičarom ne bi oštetili opremu ili ugrozili ostale korisnike te kako bi se prevezli na siguran način na obostrano zadovoljstvo. Na ovaj način najljepši zagrebački obronci postat će još dostupniji ljubiteljima biciklizma, kao i onima koji to tek namjeravaju postati. Pozivamo i sve ostale sugrađane, kao i posjetitelje našega grada, da dođu na žičaru i dožive Zagreb kao da im je na dlanu, piše u objavi ZET-a.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap