Pretraga

[VIDEO] Potres magnitude 4,7 pogodio područje Šibenika: Ovo je novi epicentar, mogući su novi potresi

A- A+

Jak potres magnitude 4,7 po Richteru probudio je jutros stanovnike Šibenika i njegove okolice. Iako je epicentar bio 14 kilometara od Šibenika brojni građani javljaju da se potres osjetio u cijeloj Dalmaciji.

šibenik

Šibenik foto: Josipa Vrankulj | baustela.hr

Potres magnitude 4,7 po Richteru šibensko područje pogodio je jutros u 5 sati i 59 minuta.

Jak potres jutros je pogodio stanovnike Šibenika i njegove okolice. Iako je epicentar potresa bio 14 kilometara od Šibenika, dojave o njemu stižu iz cijele Dalmacije.

Prema dojavama EMSC-a epicentar potresa bio je na dubini od dva kilometra.

Bez materijalne štete

Stanje nakon potresa kod Šibenika za Radio Ritam komentirao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Darko Dukić.

– Nismo dobili niti jednu dojavu o štetama ili potrebama za bilo kakvu pomoć. Prema svemu sudeći, sve je dobro prošlo. Možemo se samo nadati da se podrhtavanja više neće ponavljati, navodi Dukić.

O potresu su izvijestili i iz Centra 112 iz kojeg navode da su imali jako puno poziva te da su ljudi prestrašeni, no da do sada nisu prijavljene značajnije materijalne štete.

Novi epicentar

Potres kod Šibenika zabilježila je i Seizmološka služba Republike Hrvatske.

– Jutros, 8. lipnja 2021. godine u 5 sati i 59 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom oko 13 km jugoistočno od Šibenika. Magnituda potresa iznosila je 4.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnja EMS ljestvice, izvještavaju.

Dežurna seizmologinja Marija Mustać potres je komentirala za N1 televiziju.

– Ovo je novi epicentar u odnosu na one koji su dosad bili aktivni. Tijekom dana i idućih dana možemo očekivati na tom području još slabih potresa, navodi Mustać.

[VIDEO] Potres magnitude 4,7 pogodio područje Šibenika: Ovo je novi epicentar, mogući su novi potresi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap