Pretraga

Završeni radovi na izgradnji novog mosta u Gornjem Pokuplju: Investicija vrijedna 70 milijuna kuna

A- A+

U petak, 29. travnja, povodom obilježavanja Dana Karlovačke županije, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sa ministrima Olegom Butkovićem i Gordanom Grlićem Radmanom te županicom Martinom Furdek Hajdin, obišao je završetak radova na izgradnji novog mosta u Gornjem Pokuplju.

Novi most u Gornjem Pokupju | foto: Karlovačka županija

Cilj projekta izgradnje novog mosta na rijeci Kupi i rekonstrukcija pristupne ceste je poboljšanje uvjeta prometovanja i veća sigurnost prometa na državnoj cesti DC228. Vrijednost investicije je 70 milijuna kuna. Dužina mosta je 200 metara, a širina 10,5 metara, piše Karlovačka županija.  Nosivi sklop mosta Pokupje kontinuirana je konstrukcija preko četiri polja koja se sastoji od dva čelična nosača spregnuta s armiranobetonskom pločom kolnika.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić, je istaknuo kako su radovi započeli u veljači 2020. godine te je, unatoč pandemijskom razdoblju i povećanju cijena energenata, projekt uspješno završen u ugovorenom roku.

Obilazak novog mosta u Gornjem Pokupju | foto: Karlovačka županija

Izdvojeni članak

Kako je novi Pelješki most izdržao potres u BiH?

‘Drago mi je da je ovaj projekt realiziran na kvalitetan način’

Ovaj most spaja grad Karlovac i grad Ozalj te omogućuje nesmetan, kvalitetan i siguran tranzit putnika, roba i usluga kako između jedinica lokalne samouprave tako i prema granici sa Republikom Slovenijom. Budući da je stari most imao je ograničenje od 15 tona, a obilaznica je podrazumijevala putovanje od Karlovca do Ozlja preko Zagrebačke županije, završetak ove investicije će svakako doprinijeti poboljšanju kvalitete i standarda života građana.

Tako je ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, istaknuo da je do nedavno stari most bio jedini ulaz u Grad Ozalj, koji je bio neadekvatan jer kamionski promet nije mogao njime prometovati. Stoga su svi koji su gravitirali prema poduzetničkom ozaljskom kraju morali kružiti gotovo 10 kilometara okolo da bi došli do Ozlja.

Obilazak novog mosta u Gornjem Pokupju | foto: Karlovačka županija

A zadovoljstvo završetkom projekta je iskazao i premijer Andrej Plenković.

– Ozalj je grad koji pulsira poduzetništvom. Izuzetno mi je drago da je ovaj projekt, kroz samo dvije godine za 53 milijuna kuna sa PDV-om, realiziran na kvalitetan način. Na taj način je  stvorena prometna poveznica iz Karlovca prema Ozlju i Sloveniji, izjavio je Plenković.

Copy link
Powered by Social Snap