Pretraga

Kako je ženama raditi u industrijama koje su među muški najdominantnijima u svijetu? Saznajte na ovoj edukativnoj konferenciji

A- A+

Građevina i povezane industrije su oskudne po broju zaposlenih žena, a da ne spominjemo činjenicu da su u kompanijama tih branši žene vrlo, vrlo rijetko na vodećim pozicijama. Isto tako, gotovo nikad nisu vlasnice takvih tvrtki. Budući da očito postoji potreba da se javnost osvijesti po tom pitanju, idući će se tjedan održati druga konferencija pod nazivom ‘Žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama’.

konferencija „Žene u građevini, arhitekturi i srodnim industrijama“ | foto: Women in Adria

Dok žene predstavljaju pravu rijetkost u građevinskoj industriji, arhitektice pak pokreću vlastita poslovanja. No, važno je naglasiti da vrlo često ostaju u mikrosegmentu. Geodetkinje se pak u svom radu vrlo često susreću s predrasudama i u privatnom i javnom sektoru, a u poduzetničke vode ulaze vrlo rijetko.

Postavlja se pitanje, kako zapravo izgleda rad u industrijama koje su među muški najdominantnijima u svijetu?

konferencija „Žene u građevini, arhitekturi i srodnim industrijama“ | foto: Women in Adria

Svoja iskustva će podijeliti govornici na konferenciji ‘Žene u građevini, arhitekturi i povezanim industrijama’ koja će se održati 13. travnja 2022. godine u Kristalnoj dvorani hotela Westin (Izidora Kršnjavog 1, Zagreb). Tribina će se održati uživo, od 8:30 do 15 sati, a jedan od govornika je Thiago Bornioti, koji će držati predavanje o Colasu, međunarodnoj grupaciji za koju radi, a čija je težnja izgradnja radnog okruženja koje je raznolikije i inkluzivnije. Colas teži građevinski sektor učiniti što primamljivijim za žene te im osigurati uspjeh u poslu.

konferencija „Žene u građevini, arhitekturi i srodnim industrijama“ | foto: Women in Adria

Jedna od govornica biti će i Osiječanka Lana Krstanović, koja će s prisutnima podijeliti svoje dugogodišnje iskustvo rada i izazova s kojima se tijekom tog vremena suočila. Inače, ona i suprug imaju tvrtku Genesis, koja je generalni zastupnik Husqvarna građevinskih strojeva za Republiku Hrvatsku. Za govornicu će stati i Mirela Kotarac, direktorica ljudskih resursa u CEMEX Hrvatska, koja će podijeliti priče o mladim inženjerkama koje svoje karijere razvijaju upravo u ovoj tvrtki. Naravno, na repertoaru ove edukativne konferencije nalazi se još mnogo zanimljivih i korisnih tema.

konferencija „Žene u građevini, arhitekturi i srodnim industrijama | foto: Women in Adria

CIJENA ULAZNICE:
  • 400kn uključujući PDV za članice WIA mreže
  • 450kn uključujući PDV za sve izvan WIA mreže
  • 150kn uključujući PDV za studentice

– za 2 – 5 osoba iz iste firme je popust na ulaznice 10%
– za 5 i više osoba iz iste firme je popust na ulaznice 15%

U cijenu ulaznice uključen je coffee break i ručak.

građevina | foto: Women in Adria

PODATCI ZA UPLATU:

Matić savjetovanje d.o.o. Ulica Ede Peročevića 6, 10000 Zagreb

IBAN: HR7024840081135058751

Opis plaćanja: Vaše ime i prezime – construction
Sve upite i dodatne informacije možete dobiti na [email protected]
Share via
Copy link
Powered by Social Snap