Pretraga

Na Banovini uklonjeno skoro 100 teško oštećenih objekata, od čega najviše na području Petrinje

A- A+

Do ovoga tjedna na području Banovine uklonjeno je ukupno 90 objekata, od čega najviše na području Petrinje – njih 44. Dok se aktivnosti Stožera na potresom pogođenom području nastavljaju, iz Ministarstva najavljuju dolazak mobilnih ureda. No, ovoga tjedna na samo dvije lokacije.

petrinja

Petrinja nakon potresa ; foto: Denis Gaščić | baustela.hr

Do 15. svibnja na području Banovine uklonjeno je sveukupno 90 objekata koji su zbog svojih teških oštećenja prijetili sigurnosti građana.

Najveći broj objekata uklonjen je na području Petrinje, njih 44. Slijedi Glina s 19 te Sisak s 12 uklonjenih objekata. Prema posljednjim podatcima Stožera civilne zaštite do 16. svibnja zaprimljeno je 8300 zahtjeva za obnovom, dok novih zahtjeva za uklanjanje objekata nije bilo pa broj ostaje na dosadašnjih 448.

Mobilni uredi Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine ovoga tjedna bit će aktivni samo danas i sutra.

Nove lokacije mobilnih ureda Ministarstva

Mobilni uredi Ministarstva danas i sutra bit će prisutni na području Jasenovca i Donjih Kukuruzara.

Ponedjeljak, 17. svibnja 2021.

  • od 9 i 30  do 17 sati u ponedjeljak, 17. svibnja mobilni će uredi biti raspoređeni u Jasenovcu, kod zgrade Općine

Utorak, 18. svibnja 2021.

  • od 9 do 17 sati u utorak, 18. svibnja mobilni će uredi biti raspoređeni u Donjim Kukuruzarima, kod zgrade Općine

Službenici Ministarstva stanovništvu potresom pogođenih područja pomagat će pri popunjavanju i predaji zahtjeva za obnovu. Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka.

Copy link
Powered by Social Snap