Pretraga

Dolaze međunarodne donacije: 40 kontejnera za obitelji čiji su domovi oštećeni u potresu

A- A+

Ukupno 40 stambenih kontejnera za obitelji čiji su domovi oštećeni u potresima u prosincu prošle godine stiglo je u Sisak. Donacija je to C.I.O.S. grupacije iz Italije i Mađarske koji su ovim djelom sisačkim obiteljima pružili privremeni krov nad glavom.

kontejneri

Kontejneri Sisak | foto: Grad Sisak

U ukupno 40 kontejnera bit će smještene sisačke obitelji čiji su domovi zbog potresa postali neuporabljivi.

C.I.O.S. grupacija donirala je ukupno 40 kontejnera u kojima će biti smještene sisačke obitelji čiji su domovi oštećeni u potresima koji su područje Sisačko-moslavačke županije pogodili krajem 2020. godine. Kontejneri se postavljaju u Ulici Ivana Fistrovića, a useljavanje se planira krajem idućeg tjedna.

Projekt obuhvaća i donaciju i prijevoz kontejnera na lokaciju, kao i osiguravanje prostora na kojem se kontejneri postavljaju.

kontejneri sisak

Kontejneri Sisak | foto: Grad Sisak

Međunarodne donacije

Uz Ulicu Marjana Cvetkovića u Capragu, navode iz Grada Siska, priprema se teren za smještaj 54 stambena i šest sanitarnih kontejnera. Oni u Sisak stižu zahvaljujući donaciji  Hungarian Interchurch Aid-u.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Ljudi za ljude pokazali gdje će živjeti oni kojima se zgrade uništene u potresu, reakcije podijeljene

No, to nisu jedine donacije. U Sisak dolazi i 16 stambenih i 8 sanitarnih kontejnera koje je darovala Civilna zaštita Italije. Sisačke obitelji u njih će biti smještene početkom idućeg mjeseca.

– Ove donacije su više nego dobro došle, jer je do sada u Sisak stiglo tek 12 posto od ukupnog broja kontejnera koji su na područje Sisačko-moslavačke županije upućeni za zbrinjavanje stanovništva nakon potresa, navode iz Grada Siska.

sisak

Pripremanje lokacije za kontejnere | foto: Grad Sisak

Copy link
Powered by Social Snap