Pretraga

U Osijeku završena energetska obnova vrtića Radost: Investicija vrijedna 1.9 milijuna kuna

A- A+

Završeni su radovi na energetskoj obnovi dječjeg vrtića Radost u Osijeku. Vrijednost investicije je 1.9 milijuna kuna, a očekuju se godišnje uštede na toplinskoj i električnoj energiji od oko 53.500 kuna.

Vrtić Radost u Osijeku | foto: Grad Osijek

Radovi na zgradi staroj gotovo 100 godina su gotovi četiri mjeseca prije ugovorenog roka. Zahvaljujući energetskoj obnovi, ova zgrada je prešla iz energetskog razreda E u razred C te se očekuju godišnje uštede na toplinskoj i električnoj energiji od oko 53.500 kuna, piše na službenim stranicama Grada Osijeka.

Radove je izvela tvrtka HB Produkt iz Osijeka, a obuhvatili su zamjenu vanjske stolarije, izolaciju vanjskih zidova i stropa prema negrijanom tavanu, zamjenu stare rasvjete novom, baziranom na LED tehnologiji, zamjenu stare toplinske podstanice, ugradnju termostatskih ventila i termostatskih glava, ugradnju sustava ventilacije zgrade, te ugradnju sustava daljinskog očitavanja potrošnje energije i vode s mogućnošću spajanja na ISGE.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.9 milijuna kuna, od čega Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancira 60 posto sredstava. Ostatak su osigurali Grad Osijek i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u jednakim omjerima od 20 posto.

Vrtić Radost u Osijeku | foto: Grad Osijek

Vrtić je u ponedjeljak obišao osječki gradonačelnik Ivan Radić, koji je tom prigodom izrazio zadovoljstvo ranijem povratku djece u vrtić. Istaknuo je i kako će Grad uskoro završiti energetsku obnovu Osnovne škole Franje Krežme, te da je spreman i za Nacionalni plan obnove i oporavka.

– U proračunu imamo osigurana sredstva za izgradnju i dogradnju novih vrtića. Nastavit ćemo raditi sve u tom smjeru da možemo upisati svu našu djecu u dječje vrtiće i da imaju uvjete kakve od danas imaju u dječjem vrtiću Radost, rekao je gradonačelnik Radić.

Copy link
Powered by Social Snap