Pretraga

Veliki projekt u BiH: Kakanj će proizvoditi prvu kuću na vodi

A- A+

Bosanskohercegovačka tvrtka Elektrovar d.o.o. iz Kaknja u partnerstvu s Metropolit Studiom iz Sarajeva realizira projekt izgradnje prve kuće na vodi. Projekt je u potpunosti razvijen u Bosni i Hercegovini, a očekuje se kako će prva ovakva kuća biti isporučena tijekom ove godine.

idejni nacrt kuće

idejni nacrt kuće na vodi

Bosanskohercegovačka tvrtka Elektrovar d.o.o. iz Kaknja zajedno s Metropolit Studiom iz Sarajeva provodi projekt izgradnje prve kuće na vodi. U završnoj fazi je izgradnja prototipa, kao i osiguranje svih potrebnih certifikata. Radove će izvršavati tvrke iz Kaknja, a projekt je u potpunosti razvijen u Bosni i Hercegovini.

Uloženo više od 5,7 milijuna kuna

Elektrovar d.o.o. zapošljava 150 radnika, a veličina proizvodnih pogona kreće im se do 2000 m2. Tvrtka je nedavno imala značajan ulog u CNC laserski stroj koji bi uvelike trebao olakšati i ubrzati sam proces proizvodnje. Uloženo je i u proizvodni pogon, a vrijednost cijelog uloga iznosi oko 1.500.000,00 KM (nešto više od 5,7 milijuna kuna). Tvrtka je proširila svoje tržište, kao i broj partnera s kojima radi (Natron Hayat, Termoelektrana Kakanj, Cementara Kakanj, Nexe Sarajevo, Hering Široki Brijeg, Arcelor Mital), piše Akta.ba.

prototip kuće na vodi

nacrt prototipa kuće na vodi

Tvrtku Elektrovar koja svoje poslovanje obavlja u okviru poduzetničke zone Vrtlište u Kaknju je nedavno posjetio načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević. O planovima tvrtke, kao i o trenutnim projektima načelnika je upoznao vlasnik i direktor Elektrovara Maid Husika.

Kuća na vodi namijenjena je europskom tržištu, a predviđeno je da će prva ovakva kuća biti isporučena tijekom ove godine.

Veliki projekt u BiH: Kakanj će proizvoditi prvu kuću na vodi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap