Pretraga

Dječak Enes sam popravlja cestu koju vlasti zanemaruju: Kupio i stroj kojim je utabao pijesak

A- A+

Petnaestogodišnji dječak Enes iz Johovice u Bosni i Hercegovini sam je obnovio cestu kod graničnog prijelaza Hadžin Potok. Vlasti ovaj dio lokalne ceste zanemaruju jer bi njena rekonstrukcija puno koštala. Enes se snašao i objasnio kako je vlastitim rukama uspio sanirati cestu.

Enes je objasnio kako je 320 metara makadama nasuo sa crnim pijeskom koji upija vodu. Pritom je kazao da je debljina nasipa solidna jer je kupio stroj za vibraciju kojim je utabao pijesak da makadam bude skoro isto kao asfalt, piše GP Maljevac.

– Narod je zahvalan meni što održavam put jer voze skuplja auta pa će se sad manje uništavat na rupama. Primjetio sam neke koji dolaze iz EU da bacaju smeće pored puta od Šturlića do granice i to nije u redu. Čuvajmo prirodu jer ona je naš život, istaknuo je Enes za GP Maljevac.

Dječak je izrazio i želju da pojedinci sporije voze da ga ne bi udarili pored puta. Svima je poželio sretan put uz ‘pozdrav od srca’. Inače, cesta koju Enes popravlja je lokalna cesta kojoj je upravitelj Komunalno stambeni fond grada Cazin. Upravitelju je navodno problem financijski izdatak za rekonstrukciju, a i nadaju se da će cesta dobiti status regionalne ceste, pa se godinama ništa ne obnavlja.

Copy link
Powered by Social Snap