Pretraga

[FOTO] Što kad vam pas uništi vrata? Evo kako to samostalno popraviti

A- A+

Kućni ljubimci su neizmjeran izvor sreće. No, ako to niste osobno doživjeli, teško da ćete shvatiti o čemu govorimo. Ono što možete shvatiti jest da život s kućnim ljubimcima zna često biti… u najmanju ruku, izazovan. Recimo, što napraviti kada vam pas uništi vrata? Najbolje je uzeti stvar u svoje ruke.

Upravo to se dogodilo našoj današnjoj sugovornici. Iako na prvu izgleda kao je štok od vrata izgrižen, zapravo je izgreban. Pas je bio sam u stanu kada je cijelo naselje navečer ostalo bez struje i od straha, pokušao ući u dječju sobu. Usputno su vrata teško oštećena i problem je trebalo pod hitno riješiti.

Izdvojeni članak

[FOTO] Sve se može kad se hoće: Ovako to izgleda kad odlučite samostalno izgraditi bazen u dvorištu

– Odlučili smo se da samostalno riješimo problem jer je nekoliko majstora dolazilo u pričalo bajke i iznosilo cifre kao da će mi, u najmanju ruku, napraviti još jednu sobu… Ja sam ‘majstorsko dijete’ – pokojni otac je bio stolar i bravar, odrasla sam u tome. Normalno mi je da sama vodim računa o namještaju i zidovima. Sve sitne popravke radim sama, osim struje, objasnila nam je naša sugovornica.

Čak i da ste inače vični rješavati sve manje popravke, moralo bi se priznati da je ovo ipak nešto veći zalogaj. Prije nego što se uopće upustite u sam popravak, bitno je imati plan rada – kako uopće ovo popraviti? Naša sugovornica nam je priznala da je pomoć pronašla na društvenim mrežama.

Ipak prirodniji materijal

– Znala sam da moram nadomjestiti dio koji štoka koji nedostaje, koji je bio još veći nakon brušenja. Prva misao je bila da taj dio zamijenim letvama, ali mi je majstor rekao da je u pitanju noseći zid u stanu, na koji se naslanja greda od krova, pa je ta ideja otpala. Onda sam u grupi ‘Majstor u svom domu’ pitala i dobila odgovor da je veću površinu bolje raditi na starinski način: ljepilom za drvo i piljevinom. Znam da sam mogla isto uraditi i s novijim varijantama ispuna za drvo, ali je ovo nekako prirodniji materijal, rekla nam je naša sugovornica.

Nakon što je odabrala metodu i nabavila sve potrebno, bilo je vrijeme i za početi s radom. Rekla nam je kako joj je za cijeli popravak, uz sve ostale poslove po kući, trebalo samo pet dana da dođe do krajnjih rezultata. Naravno, ‘majstorsko samopouzdanje’ joj je skočilo do neba!

– Sam postupak nije bio naročito težak. Ljepilo se pomiješa s piljevinom u nekoliko minuta, do gustoće klasičnog kita za popravak drva. Mana je što se mora miješati po malo, jer se masa brzo suši. Dakle: zamiješam, nanesem, pustim da se osuši, prešmirglam, popravim, dodam još mase, pa sve nanovo. Problem je samo što traži dosta strpljenja, jer se ne radi o ravnoj površini, upozorila je naša sugovornica.

[FOTO] Što kad vam pas uništi vrata? Evo kako to samostalno popraviti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap