Pretraga

Kako u tri koraka urediti sobu za mališane koji obožavaju svemir

A- A+

U samo tri koraka možete pretvorite monotonu dječju sobu u dom pravih zaljubljenika u svemir. Uz minimalni trošak ovaj projekt možete završiti već za vikend, kako bi vaši mališani mogli što prije uronili u istraživanje nebeskog prostranstva.

Foto: Pexels

Mnogi mališani sanjaju o tome da istražuju svemirska prostranstva te hrabro idu gdje još nitko nije bio. Kako bi potaknuli njihovu maštu te poticali da promišljaju izvan okvira, ali i našeg plavog planeta nekada ih je potrebno inspirirati čak i unutar njihova četiri zida.

Njihova soba trebala bi tako odražavati sve ono čemu oni teže ali da vas istovremeno ne bace u trošak ukoliko vaše dijete odluči vrlo brzo promijeni interes.

Iz tog razloga pomoći ćemo vam da u tri koraka pretvorite dječju sobu u dom pravih ljubitelja svemira, s minimalnim troškom te kroz projekt koji možete završiti već ovaj vikend.

NASA i prozor u budućnost

Već smo ranije pisali o posterima te kako oni na vrlo jednostavan način mogu definirati vaš prostor. Nikakav izuzetak u tom slučaju nije ni dječja soba. No umjesto da kupujete postere, NASA je izdala cijelu seriju istih koji prikazuju kako bi izgledala putovanja u budućnosti kroz naš Sunčev sustav. Osim što su osmislili izuzetne ilustracije, dobro je znati kako ih možete s njihove stranice skinuti potpuno besplatno te ih isprintati kod kuće ili u nekom od studia namijenjenih za tisak.

Na taj način vrlo ćete brzo i jeftino urediti zidove koji će vašim najmlađima donijeti dašak budućnosti.

Boja zida i beskrajno nebo

Osim postera ukoliko želite napraviti sobu koja će biti baš poput putovanja u svemir, odvažite se igrati s bojama. Ofarbajte zidove u tamnoplavu boju te koristite malene fluorescentne naljepnice kao zvijezde koje će obasjavati sobe vaših mališana taman prije nego što uplove u san.

Krevet kao oaza

Krevet je vjerojatno mjesto u kojem vaši mališani provode najviše vremena. Osim što možete izabrati dječju posteljinu sa Sunčevim sustavom, pronađite jastučiće u obliku Mjeseca i zvijezda. Možete se čak igrati i sa svjetlucavim pokrivačima.

Dodajte što više detalja te se pobrinite da su polica s knjigama o astronomiji kao i lampa blizu kreveta kako bi ih potaknuli na učenje.

Pogledajte još neke od ideja kada je u pitanju uređenje dječje sobe inspirirane svemirskim putovanjima.

 

 

 

Copy link
Powered by Social Snap