Pretraga

Posuđe brenda Handearth pottery prava je počast glini – Ovo su detalji koje ćete poželjeti u svom domu

A- A+

Viktorija Bartolović krije se iza brenda Handearth pottery, čiji Instagram profil će vas momentalno ostaviti bez daha. Već po nazivu njezinog brenda shvaćate da je riječ o proizvodima od gline koji slave ne samo ovaj vječni materijal, već i samu majku Zemlju, a premda je glina, uz naravno drvo, trenutačno materijal broj jedan, rijetko se nađu keramički predmeti koji baš ovoliko hipnotiziraju.

Handearth pottery / foto: Instagram

https://www.instagram.com/p/BhzI_4SllzH/?utm_source=ig_web_copy_link

– Imam 33 godine, radim na proizvodnji TV programa, a u slobodno vrijeme izrađujem uporabne predmete od keramike. S vremenom i velikom potražnjom za unikatnim ručnim radom koji se trenutno nudi te s većim prepoznavanjem kod nas u Hrvatskoj, polako ta izrada keramike prelazi iz hobija u posao. S keramikom sam se počela baviti kako bih se opustila od stresnog ritma posla kojeg već dugo radim. Čim sam došla u doticaj s glinom shvatila sam da je to medij preko kojeg se mogu kreativno izraziti, a da nisam niti znala da se toliko dugo ta kreativnost skriva u meni, a dolazi na kraju od moje opsesije kupovanja keramičkih predmeta pa na kraju i od želje da napravim nešto svoje, otkriva nam Viktorija na početku.

https://www.instagram.com/p/CW0ZgaXsnxL/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CU136q4sJJz/?utm_source=ig_web_copy_link

Od svih svojih proizvoda ne može izdvojiti neki koji joj je posebno drag jer ističe da je ponosna na svaku novu tehniku koju nauči, na svaki predmet koji na kraju uspije ostati čitav, na vrijeme koje je utrošila na izradu istog i u konačnici na to kada na kraju dana umorna pomisli kako će taj predmet usrećiti nekog kao i nju samu.

https://www.instagram.com/p/CPN29toLLoe/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/COcQTyvrIdP/?utm_source=ig_web_copy_link 

U radu s glinom, odnosno keramikom Viktoriju najviše inspirira činjenica da je ovaj materijal izrazito meditativan, što njoj koja je inače dosta napeta osoba puno znači. Također ističe kako ju sve oko nje inspirira na novi oblik, predmet, glazuru, namjenu istog.

– To je medij koji je neiscrpan, ističe naša sugovornica.

https://www.instagram.com/p/CSoPZx2M1mN/?utm_source=ig_web_copy_link

Na pitanje što ju pak fascinira kod rada s rukama, ova ljubiteljica gline kaže kako je to činjenica da svi možemo sve što poželimo, naravno ako smo ustrajni naučiti kako te ako smo voljni uložiti volju i trud u finalni proizvod koji ostaje zauvijek, a stvoren je iz ljubavi i nečije ideje.

Izdvojeni članak

Tri Lukne – slovenski brend proizvoda od gline čijom estetikom su oduševljeni i u Abu Dhabiju

Kakav tip klijenata obično naručuje tvoje proizvode i u kakvim ih domovima obično možemo naći, bilo je naše posljednje pitanje.

– Istinski ljubitelji lijepe keramike. Restorani, prijatelji, potpuni neznanci koji su prepoznali moj rad i poželjeli ga imati u domu, a radi kojih na kraju ovo i radim te se ovim putem i ispričavam što me vječito čekaju jer ne stižem brže, poručuje Viktorija.

Copy link
Powered by Social Snap