Pretraga

[VIDEO] Kako napraviti stol od epoksi smole?

A- A+

Sigurno ste na društvenim mrežama u zadnje vrijeme uočili impresivan namještaj od epoksi smole kojom se stvaraju prava umjetnička djela. Ova dekorativna smola materijal je na bazi epoksida, a koristi se u razne svrhe od kojih je jedna od najpoznatijih – personaliziranje namještaja.

Foto: jedrek29t; Youtube; screenshot

Sigurno ste na društvenim mrežama u zadnje vrijeme uočili impresivan namještaj od epoksi smole kojom se stvaraju prava umjetnička djela.

Ova dekorativna smola materijal je na bazi epoksida, a mogućnosti rada s ovim materijalom su brojne. Osim što može služiti kao svojevrsno ljepilo, epoksi smolom može se izrađivati nakit, ukrasi za interijer ali i namještaja kroz namjerno popunjavanje “pukotina”.

Izdvojeni članak

Radnici sisačke stolarije u 51 dan izgradili novi pogon, nakon što je njihov uništen u potresu

Dodavanje pigmenata

Zanimljivo je i da se u epoksi smolu mogu dodavati razni pigmenti boja te se na taj način stvarati razne umjetničke podloge. Sama boja ide od žute do potpuno prozirne, dok smola može biti vrlo velike do vrlo male gustoće.

Jedna od možda najvažnijih stvari za napomenuti važnost je točnih omjera kada je u pitanju miješanje komponenata. Morate znati točne proporcije epoksidne smole, njezine osobine, te koja se punila mogu dodati sastavu. Sve to samo je početak rada na unikatnom namještaju od epoksi smole. No, zahvaljujući raznim online umjetnicima i vi možete otkriti kako korak po korak napraviti ovakav neobičan namještaj.

[VIDEO] Kako napraviti stol od epoksi smole?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap