Pretraga

[VIDEO] Kako napraviti stol od epoksi smole?

A- A+

Stol od epoksi smole samo je jedan od raznih komada namještaja koje možete napraviti od ovog zanimljivog materijala. U posljednje vrijeme se sve češće pojavljuju upravo na društvenim mrežama, zbog čega je epoksi smola i postala toliko popularna.

Foto: jedrek29t; Youtube; screenshot

Sigurno ste na društvenim mrežama u zadnje vrijeme uočili impresivan namještaj od epoksi smole kojom se stvaraju prava umjetnička djela. Danas donosimo upute kako napraviti stol od epoksi smole. Zanimljivo je i da se u epoksi smolu mogu dodavati razni pigmenti boja te se na taj način stvarati razne umjetničke podloge. Sama boja ide od žute do potpuno prozirne, dok smola može biti vrlo velike do vrlo male gustoće.

Ova dekorativna smola materijal je na bazi epoksida, a mogućnosti rada s ovim materijalom su brojne. Osim što može služiti kao svojevrsno ljepilo, epoksi smolom može se izrađivati nakit, ukrasi za interijer ali i namještaja kroz namjerno popunjavanje ‘pukotina’.

Kako napraviti stol od epoksi smole?

Jedna od možda najvažnijih stvari za napomenuti važnost je točnih omjera kada je u pitanju miješanje komponenata. Morate znati točne proporcije epoksidne smole, njezine osobine, te koja se punila mogu dodati sastavu. Sve to samo je početak rada na unikatnom namještaju od epoksi smole. No, zahvaljujući raznim online umjetnicima i vi možete otkriti kako korak po korak napraviti ovakav neobičan namještaj.

Epoksi smola se može koristiti na razne načine, a tako je nedavno jedan od naših sugovornika nam prepričao kako je umjesto pločica, s kovanicama lipa obložio cijelu kupaonicu. U tom procesu je koristio i epoksi smolu. Više o tome možete saznati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap