Pretraga

Mijenja se šibenska stara gradska jezgra: Grad financira obnovu fasada i krovišta

A- A+

Pet objekata u staroj gradskoj jezgri Šibenika obnovit će svoje fasade i krovišta. ‘Programa Stara gradska jezgra – obnova fasada i krovišta’ sufinancira Grad Šibenik, a najviši ukupni iznos za jednog korisnika je 200 tisuća kuna.

šibenik

Šibenik, stara gradska jezgra | foto: Grad Šibenik

Javni poziv za sufinanciranje mjera obnove fasada i krovišta u obiteljskim kućama i stambenim zgradama na području stare jezgre grada Grad Šibenik objavio je u listopadu 2020. godine.

U sklopu ‘Programa Stara gradska jezgra – obnova fasada i krovišta’ Grad Šibenik sufinancirat će obnovu kuća u staroj gradskoj jezgri koje su ispunile uvjete Javnog poziva objavljenog u listopadu 2020. godine. Javni poziv trajao je do siječnja 2021. godine, a ukupno je stiglo 12 ponuda od kojih je devet ispunjavalo uvjete navedene u Javnom pozivu. Nakon bodovanja utvrđena je lista od pet kandidata čiji će se projekti obnove sufinancirati. Rok za provedbu projekta je 12 mjeseci od datuma potpisanog Ugovora.

tiramol

Šibenik, stara gradska jezgra | foto: Josipa Vrankulj, bauštela.hr

200 tisuća kuna po objektu

Najviši ukupni iznos koji jedan korisnik može ostvariti po objektu iznosi 200 tisuća kuna, odnosno najviše 50 posto ukupne cijene prihvaćenih troškova obnove objekta, a ukupan iznos za sufinanciranje je 780.557,98 kuna. Početni iznos tako je premašen za više od trideset tisuća kuna, a razlika će biti podmirena iz gradskog proračuna.

– Ovo je jedan u nizu projekata Grada Šibenika kojemu je cilj potpora stanarima zaštićene povijesne gradske jezgre, rekao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Izdvojeni članak

Revitalizacija i/ili problemi: Kako je europski novac promijenio vizuru Šibenika

Osim ovog projekta u 2019. godini Grad Šibenik sufinancirao je i nabavu i ugradnju nove, energetski učinkovite drvene vanjske stolarije na sedam objekata u šibenskoj jezgri.

– Obnovom se doprinosi imidžu grada Šibenika kao poželjne turističke destinacije koja se bazira na očuvanju prirodnih ljepota i zdravog okoliša, objašnjava gradonačelnik Burić te dodaje da se kroz program obnove fasade i krovišta, doprinijet će se ljepšem izgledu gradskih ulica i pozitivno djelovati na porast stalnog stanovanja u staroj jezgri.

Copy link
Powered by Social Snap