Pretraga

Za obnovu Doma sportova potrebno 150 milijuna kuna: Velika dvorana nije u funkciji od potresa

A- A+

Tribine Maksimira su oštećene od potresa i ne smiju se koristiti, također velika dvorana Doma sportova je oštećena i ne smije se koristiti. Tomašević je na konferenciji jasno naglasio koji su prioriteti Grada pri ulaganjima u sportske objekte.

stadion maksimir

Stadion Maksimir | foto: Google Maps

Danas je održana redovna konferencija za novinare na kojoj su govorili gradonačelnik Tomašević i njegova zamjenica Danijela Dolenec. Na pitanje o izgradnji budućeg Gradskog stadiona Sesvete i njegovo potencijalno financiranje iz EU fondova, Tomašević je rekao kako je to nemoguće. Iz Fonda solidarnosti se ne može uzimati novac za obnovu sportskih objekata oštećenih u potresu. Rekao je kako se za škole, vrtiće i vodoopskrbu može, ali za sportske objekte ne. Dodao je koji su prioriteti Zagreba za ulaganja u sportske objekte.

Izdvojeni članak

Tomašević o Maksimiru: ‘Ne znam kako bih nazvao taj stadion, a da nekoga ne uvrijedim’

Dom sportova, da bi se obnovio, da bi uopće bio funkcionalan, a velika dvorana Doma sportova nije u funkciji od potresa, potrebno je 150 milijuna kuna. Mislim da je to prvi prioritet. Drugi prioritet je pronaći način za financiranje Maksimira koji ne uključuje gradski proračun, a tek onda možemo govoriti o Kranjčevićevoj i Sesvetama. To su prioriteti što se tiče ulaganja u sportske objekte u gradu Zagrebu u ovoj financijskoj situaciji u kojoj jesmo, rekao je Tomašević.

Copy link
Powered by Social Snap