Pretraga

Tomašević o Maksimiru: ‘Ne znam kako bih nazvao taj stadion, a da nekoga ne uvrijedim’

A- A+

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je u prostorima Gradske uprave održao konferenciju za medije. Na konferenciji su osim njega, govorili i zamjenici Luka Korlaet te Danijela Dolenec. Najavljena je posvećenost ka obnovi i uređenju središta grada te je proveden natječaj za izgradnju gradske knjižnice u vrijednosti od 300 milijuna kuna. Gradonačelnik se osvrnuo i na novi Dinamov stadion, a sastanak s upravom kluba najavio je koncem tekućeg mjeseca.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević | Foto: Facebook

– Što se tiče Paromlina, proveden je natječaj za izgradnju gradske knjižnice. Taj projekt je skup, procjenjuje se na 300-tinjak milijuna kuna. To sigurno neće ići na teret gradskog proračuna, mislimo ih povući iz EU sredstava, izjavio je gradonačelnik danas na konferenciji.

‘Želim da konačno imamo stadion kakvog građani zaslužuju’

– Razgovori su tek počeli i fokusirali smo se više na modele financiranja, kako da ne padne na proračun Grada rušenje stadiona. I druge teme će doći na red. Imat ćemo sastanak već krajem ovog mjeseca. Ne znam kako bih nazvao taj stadion, a da nekoga ne uvrijedim. Želim da konačno imamo stadion kakvog građani zaslužuju, kaže Tomašević.

Izdvojeni članak

Grad Zagreb će Dinamu dati zemljište, a klub će samostalno izgraditi stadion?

– Ovo je tek prvi sastanak, sve teme ćemo otvoriti. Ima puno stvari koje uprava Dinama može promijeniti što se tiče sporta. Prošli tjedan sastali smo se i s upravom Cibone, kaže Tomašević.

Copy link
Powered by Social Snap