Pretraga

Grad Zagreb će Dinamu dati zemljište, a klub će samostalno izgraditi stadion?

A- A+

Netom prije Nove godine sastali su se gradonačelnik Tomašević, predsjednica Uprave Dinama Vlatka Peras te počasni predsjednik kluba Mirko Barišić, u cilju da ostvare kakav takav konsenzus oko izgradnje novog stadiona. Razgovor je iznjedrio nekoliko zaključaka: Dinamo će samostalno graditi novi stadion, Grad će klubu dati zemljište na 99 godina, a prije izgradnje novog, Dinamo je spreman izgraditi privremeni, manji stadion, lociran u Sesvetama.

Foto: Dinamo Zagreb

Robert Bajruši u Jutarnjem listu piše da, iako je bilo nekoliko odluka, teško je zaključiti da je došlo do konačnog dogovora. No, još jedan sastanak koji bi se trebao održati krajem ovog mjeseca, ukazuje na poboljšanje situacije i rad na problemu stadiona.

– Želimo da Grad Zagreb dobije novi, moderan nogometni stadion. Nisu definirani nikakvi rokovi, ali mislimo da je to moguće realizirati do kraja ovog mandata, komentar je gradonačelnikova suradnika.

Izdvojeni članak

Otkriveno kako bi trebao izgledati Dinamov stadion za budućnost

Bajruši nadalje prenosi, od prije poznate kritike Tomaševića na struktura vođenja najboljeg hrvatskog nogometnog kluba. Gradonačelnik je u kolovozu tvrdio da je Grad voljan Dinamu koncesirati imovinu ako u dođe do izmjena u upravljanu klubom. Obje strane se slažu u tome da je trenutni stadion preskup za održavanje i da je vrijeme za novi. Izgradnja novog i rušenje starog stadiona, prema prijašnjim procjenama trebalo bi koštati Dinamo oko 60 milijuna eura. 

– Gledamo kakvi su modeli suradnje kluba koji je udruga građana i grada. To je problem koji traje 20 godina, ne može se očekivati da će se riješiti u nekoliko mjeseci, riječi su gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Zagrebački studenti na predavanja će ispod sjeverne tribine

Jutarnji list također donosi, kako bi stadion Maksimir, točnije prva tri kata zgrade smještene ispod njegove sjeverne tribine, mogli poslužiti kao prostor studentima Geodezije, Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta. Ta zgrada ne spada pod cjelinu Dinamova stadiona, a trebala bi primiti više od 3000 studenata. Dogovor je na snazi između Grada i Fakulteta.

– Još nije ništa realizirano, ali izgledno je da ćemo se tamo preseliti do ožujka. To je privremeno rješenje dok traju radovi na obnovi naše matične zgrade. Bude li sve išlo prema planu, u Maksimiru bismo trebali biti godinu dana, a onda se vratiti, izjavio je za Jutarnji list, dekan Građevinskog fakulteta Stjepan Lakušić.

Copy link
Powered by Social Snap