Pretraga

Otkriveno kako bi trebao izgledati Dinamov stadion za budućnost

A- A+

Dinamo je javnosti predstavio vizualni izgled novog stadiona. Radi se o prijedlogu izgradnje stadiona kapaciteta 34 000 mjesta, uz velike parking kapacitete – 300 VIP parkirališnih mjesta i 30 VVIP mjesta, zatim PRESS parking te parking za gledateljstvo. Sva su mjesta na stadionu sjedeća i natkrivena, previđen je fan shop na stadionu, kao i klupski muzej i dodatni komercijalni sadržaji na tribini sjever…

Foto: Dinamo Zagreb

Dinamo je u subotu javnosti predstavio vizualni izgled novog stadiona koji je, na temelju materijala napravljenih od strane kluba, a usklađenih sa standardima UEFA-e, složio poznati zagrebački arhitekt Otto Barić sa svojim partnerima iz specijalizirane tvrtke Polymachine.

– Proteklih godina u više navrata naglašavali smo potrebu da klub ima novi moderan stadion koji će Dinamovu budućnost podići na još višu razinu. Pri tome je naglašeno da želimo stadion u Maksimiru, na mjestu gdje se stvarala klupska povijest i gdje je na tisuće navijača slavilo pobjede, tugovalo zbog poraza i gdje je u zamrznutim sekvencama legendarnih pobjeda zapisana sva emocija koju navijačice i navijači Dinama osjećaju za svoj klub.

U trenucima kada naši igrači pišu nova vječna poglavlja slavnog Dinama, po prvi put predstavljamo ideju i viziju kako mislimo da bi trebao izgledati naš dom!, priopćili su iz Dinama.

Izdvojeni članak

Obnova infrastrukture stadiona: Nova afera na Maksimiru?

Što sve donosi novi izgled stadiona?

Na temelju materijala napravljenih od strane kluba, a usklađenih sa standardima UEFA-e, vizualni izgled stadiona u Maksimiru napravio je poznati zagrebački arhitekt g. Otto Barić, sa svojim partnerima iz specijalizirane tvrtke Polymachine koji su ideju i viziju pretočili u ove fotografije.

Foto: Dinamo Zagreb

Radi se o prijedlogu izgradnje stadiona kapaciteta 34 000 mjesta, uz velike parking kapacitete – 300 VIP parkirališnih mjesta i 30 VVIP mjesta, zatim PRESS parking te parking za gledateljstvo. Sva su mjesta na stadionu sjedeća i natkrivena, previđen je fan shop na stadionu, kao i klupski muzej i dodatni komercijalni sadržaji na tribini sjever.

Predviđen je moderan hospitality na području cijelog stadiona, kao i vrhunski opremljen medijski kompleks. Od svečanih loža izdvajamo 2000 VVIP mjesta na zapadu i 1 000 VVIP mjesta na istoku iza kojega je zamišljen kamp Dinamove nogometne škole s potrebnom infrastrukturom. Gostujuća tribina bila bi na južnom dijelu stadiona.

Izdvojeni članak

Stručnjak koji je gradio splitski stadion: Problem je puno ozbiljniji od otkazivanja jednog vijka

Cijena izgradnje – 60 milijuna eura

Novi stadion u Maksimiru bio bi potpuno pristupačan, usklađen sa svim preporukama UEFA-e i FIFA-e, a zacrtana je izgradnja objekata za gledatelje s invaliditetom. Na 1 000 individualnih sjedalica previđeno je 5 mjesta za smještaj gledatelja s invaliditetom i njihove pratitelje, uz pristupačne ulaze i ostale usluge.

Foto: Dinamo Zagreb

Procjenjuje se da je cijena izgradnje ovakvog stadiona oko 60 milijuna eura.

 

Copy link
Powered by Social Snap