Pretraga

Otkriveno kako bi trebao izgledati Dinamov stadion za budućnost

A- A+

Dinamo je javnosti predstavio vizualni izgled novog stadiona. Radi se o prijedlogu izgradnje stadiona kapaciteta 34 000 mjesta, uz velike parking kapacitete – 300 VIP parkirališnih mjesta i 30 VVIP mjesta, zatim PRESS parking te parking za gledateljstvo. Sva su mjesta na stadionu sjedeća i natkrivena, previđen je fan shop na stadionu, kao i klupski muzej i dodatni komercijalni sadržaji na tribini sjever…

Foto: Dinamo Zagreb

Dinamo je u subotu javnosti predstavio vizualni izgled novog stadiona koji je, na temelju materijala napravljenih od strane kluba, a usklađenih sa standardima UEFA-e, složio poznati zagrebački arhitekt Otto Barić sa svojim partnerima iz specijalizirane tvrtke Polymachine.

– Proteklih godina u više navrata naglašavali smo potrebu da klub ima novi moderan stadion koji će Dinamovu budućnost podići na još višu razinu. Pri tome je naglašeno da želimo stadion u Maksimiru, na mjestu gdje se stvarala klupska povijest i gdje je na tisuće navijača slavilo pobjede, tugovalo zbog poraza i gdje je u zamrznutim sekvencama legendarnih pobjeda zapisana sva emocija koju navijačice i navijači Dinama osjećaju za svoj klub.

U trenucima kada naši igrači pišu nova vječna poglavlja slavnog Dinama, po prvi put predstavljamo ideju i viziju kako mislimo da bi trebao izgledati naš dom!, priopćili su iz Dinama.

Izdvojeni članak

Obnova infrastrukture stadiona: Nova afera na Maksimiru?

Što sve donosi novi izgled stadiona?

Na temelju materijala napravljenih od strane kluba, a usklađenih sa standardima UEFA-e, vizualni izgled stadiona u Maksimiru napravio je poznati zagrebački arhitekt g. Otto Barić, sa svojim partnerima iz specijalizirane tvrtke Polymachine koji su ideju i viziju pretočili u ove fotografije.

Foto: Dinamo Zagreb

Radi se o prijedlogu izgradnje stadiona kapaciteta 34 000 mjesta, uz velike parking kapacitete – 300 VIP parkirališnih mjesta i 30 VVIP mjesta, zatim PRESS parking te parking za gledateljstvo. Sva su mjesta na stadionu sjedeća i natkrivena, previđen je fan shop na stadionu, kao i klupski muzej i dodatni komercijalni sadržaji na tribini sjever.

Predviđen je moderan hospitality na području cijelog stadiona, kao i vrhunski opremljen medijski kompleks. Od svečanih loža izdvajamo 2000 VVIP mjesta na zapadu i 1 000 VVIP mjesta na istoku iza kojega je zamišljen kamp Dinamove nogometne škole s potrebnom infrastrukturom. Gostujuća tribina bila bi na južnom dijelu stadiona.

Izdvojeni članak

Stručnjak koji je gradio splitski stadion: Problem je puno ozbiljniji od otkazivanja jednog vijka

Cijena izgradnje – 60 milijuna eura

Novi stadion u Maksimiru bio bi potpuno pristupačan, usklađen sa svim preporukama UEFA-e i FIFA-e, a zacrtana je izgradnja objekata za gledatelje s invaliditetom. Na 1 000 individualnih sjedalica previđeno je 5 mjesta za smještaj gledatelja s invaliditetom i njihove pratitelje, uz pristupačne ulaze i ostale usluge.

Foto: Dinamo Zagreb

Procjenjuje se da je cijena izgradnje ovakvog stadiona oko 60 milijuna eura.

 

Otkriveno kako bi trebao izgledati Dinamov stadion za budućnost
Share via
Copy link
Powered by Social Snap