Pretraga

Obnova infrastrukture stadiona: Nova afera na Maksimiru?

A- A+

Iz udruge ‘Dinamo – to smo mi’ javljaju o novoj aferi na maksimirskom stadionu. GNK Dinamo Zagreb krajem 2020. godine objavio je popis radova obavljenih na stadionu te njihovu vrijednost, no iz Udruge navode da radovi bacaju sumnju na ponovljene kriminalne radnje oko obnove stadiona.

stadion maksimir

Stadion Maksimir | foto: Google Maps

U Dinamu se nastavlja praksa obiteljskih zapošljavanja i nove pljačke kluba, navode iz udruge ‘Dinamo – to smo mi’.

U svom priopćenju ‘Dinamo – to smo mi’ navode kako je Dinamo 24. prosinca 2020. godine objavio kako je uložio preko 13 milijuna kuna te navode točan popis radova.

– Nigdje se ne spominje uređenje skladišta ili ureda pod istočnom tribinom, koja je proglašena neuporabljivom nakon potresa. Očito da je netko namjerno uređivao istočnu tribinu i da se to zatajilo, što baca veliku sumnju na ponovljene kriminalne radnje oko obnove stadiona, pišu iz ‘Dinamo – to smo mi’ te dodaju da će slučaj prijaviti nadležnim tijelima kao što su i brojne nepravilnosti koje su se dogodile ranije.

Na stranicama GNK Dinamo Zagreb u prosincu prošle godine objavili su da je Dinamo završio radove na stadionskoj infrastrukturi.

– Službeno su završeni radovi na rekonstrukciji u pogledu seizmičke stabilnosti južne tribine stadiona Maksimir te je izvršena primopredaja između GNK Dinamo i izvođača radova, navode iz Dinama.

Tijekom tromjesečnih radova, pišu iz Dinama, u vanjski i unutarnji dio tribine ugrađeno je ukupno šest čeličnih spregova, čime je konstrukcija tribine ojačana u mjeri koja je dovoljna za seizmičku stabilnost.

– Ovime su završili infrastrukturni radovi na stadionu i to:

  • Obnova 7,500 m2 plave trave oko glavnog terena za igru
  • Proširenje kapaciteta klupa za rezervne igrače
  • Obnova terena br. 4
  • Obnova i zamjena sustava za navodnjavanje na terenu br. 3
  • Zamjena tribine sa 197 sjedećih mjesta uz teren br. 3
  • Obnova terena br. 7
  • Servis terena br. 5 i 6, dodaju iz Dinama.

U objavi iz Dinama navode kako se planiraju radovi na južnoj tribini te analiza opcija za istočnu tribinu koja je trenutno zbog oštećenja na stabilnost konstrukcije zatvorena za gledatelje, kao i tribina stadiona Hitrec-Kacian.

Copy link
Powered by Social Snap