Pretraga

Galerija: Izlijevanje betonske ploče na velikom dubrovačkom gradilištu

A- A+

Na gradilištu Centra za starije osobe Dubrovnik trenutno se paralelno izvode radovi na tri dilatacije budućeg objekta. Usporedo s betoniranjem temeljne ploče prve dilatacije u koju će se ugraditi približno 350 kubika betona, nastavlja se ugradnja svih projektiranih slojeva koji prethode temeljnoj ploči na drugoj dilataciji, a završeno je postavljanje temeljne kanalizacije i gromobrana. Na trećoj dilataciji završavaju se radovi iskopa.

izlijevanje betonske ploče

izlijevanje betonske ploče | foto: Grad Dubrovnik

Punom parom radi se na gradilištu budućeg Centra za starije osobe Dubrovnik. Između ostalog betonira se temeljna betonska ploča objekta, proces koji je zbog veličine svakako bilo zanimljivo promatrati.

– Svjedočimo povijesnom činu – izlijevanju betonske ploče za prvu dilataciju objekta, rekao je gradonačelnik Franković pri obilasku gradilišta naglasivši značaj kapitalnog projekta Grada vrijednog preko 21 milijun eura, prvog velikog doma umirovljenika koji se u Dubrovniku gradi od 1971. godine. Bit će to prostor druženja, pružat će uslugu dnevnog i poludnevnog boravka te će osiguravati vaninstitucionalnu uslugu za do 410 korisnika koji žive u svojim domovima, rekao je gradonačelnik i najavio završetak radova početkom 2026. godine.

Izdvojeni članak

Dubrovnik dobiva novu prometnicu, postat će dio velikog stambenog naselja privatnog investitora

Centar za starije osobe Dubrovnik raspolagat će s 205 smještanih kapaciteta, od čega je 125 kreveta namijenjeno korisnicima koji su potpuno funkcionalno ovisni o pomoći drugih osoba. Osiguran je i dnevni boravak za 75 korisnika. Njegovom izgradnjom dubrovačkim umirovljenicima pružit će se standard koji im je godinama nedostajao.

Ukupna investicija izgradnje Centra s opremanjem iznosi 21.113.808 eura (uključujući PDV), a financira se iz tri izvora – bespovratnim sredstvima iz Mehanizma za oporavak i otpornost u iznosu od 6.138.429,89 eura, kreditnim zaduženjem u iznosu od 5.876.000,00 eura, dok će se preostalih 9.100.000,00 eura osigurati iz vlastitih proračunskih sredstava Grada. Radove izvodi Texo Molior dok je za stručni nadzor i koordinaciju zadužena odabrana tvrtka Apsida Inženjering.

Copy link
Powered by Social Snap