Pretraga

Na 8. Danu otvorenih vrata DGIZ raspravljat će se o stanju željezničke infrastrukture u Hrvatskoj

A- A+

Ovaj petak, s početkom u 12 sati, na adresi Berislavićeva 6 u Zagrebu održat će se 8. Dan otvorenih vrata Društva građevinskih inženjera Zagreb. Središnja tema događaja ove godine bit će ‘Željeznice’, s posebnim naglaskom na trenutno stanje željezničke infrastrukture u Republici Hrvatskoj. Aktualnu temu kroz niz predavanja obradit će prometni stručnjak i inženjeri građevinarstva, a cjelokupna platforma je zamišljena za razmjenu znanja i iskustava u građevinarstvu.

8. Dani otvorenih vrata Društva građevinskih inženjera | foto: PROMO DGIZ

Ovaj petak 20. rujna u 12:00 sati na adresi Berislavićeva 6 u Zagrebu počet će 8. Dan otvorenih vrata Društva građevinskih inženjera Zagreb.

Ovogodišnja tema bit će ‘Željeznice’, s posebnim naglaskom na trenutno stanje željezničke infrastrukture, razvojne projekte i planove za budućnost. Ističe se predavanje ‘Prsten oko grada Zagreba’ predavača Marka Cara, dipl.ing.prom., ujedno umirovljenog člana Uprave HŽ Infrastrukture. Kroz ukupno četiri predavanja, stručnjaci će s prisutnima podijeliti znanja i iskustva, te predstaviti projekte i izazove s kojima se susreću.

Izdvojeni članak

Kilometri željeznice i tunel u Bibinju prvi su korak vraćanja pruge u zadarsko zaleđe

Dan otvorenih vrata DGIZ-a tradicionalno okuplja stručnjake, inženjere, studente i širu javnost, pružajući u tom smislu platformu za razmjenu znanja i iskustava u području građevinarstva. Događaj će tako uključivati niz stručnih predavanja, panel diskusija i prezentacija najnovijih tehnologija i praksi na području željezničke infrastrukture.

Predavanja će održati i Tomislav Mihotić, dipl.ing.građ. koji će govoriti o prometnoj infrastrukturi Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Stjepan Lakušić i rektor Sveučilišta u Zagrebu, koji će predstaviti važnost prometne željezničke infrastrukture kao segmenta prostornog razvoja Republike Hrvatske te Danijel Bicak, mag.ing.aedif. koji će na svom predavanju otvoriti temu željezničkih investicijskih projekata financiranih fondovima Europske unije.

Ovdje pročitajte na kojoj važnoj dionici ponovno voze vlakovi.

Copy link
Powered by Social Snap