Pretraga

[FOTO] Sagrađeno naselje koje izgleda kao LEGO grad

A- A+

U glavnom gradu Ukrajine, sagrađeno je naselje koje izgledom podsjeća na kućice od Lego kockica. Za to su zaslužni arhitekti iz poznate firme Archimatika, a ime naselja je Comfort Town.

Comfort Town, foto: Instagram

Kako piše Architectural Digest, u Kijevu je sagrađeno naselje inspirirano Lego igračkama, što je odmah i vidljivo. Na projektu su radili Dmytro Vasyliev, Aleksandr Popov i Olga Alfiorova. Realizacija projekta je trajala čak jedanaest godina.

Cilj je bio stvoriti naselje koje će biti poželjno mjesto za život, mjesto gdje će se uvijek tražiti stan više. Prostor na kojem je sagrađeno naselje je nekada bio zapuštena industrijska zona, a danas je vjerojatno najšarenije mjesto u gradu.

Izdvojeni članak

Pogledajte kako su Rijeka i okolica izgledali 1968. godine kad neki kvartovi i naselja nisu ni postojali

Arhitektima su ruke bile u potpunosti odriješene i mogli su napraviti što su god htjeli, pa ne čudi što su se odlučili za ovu veselu, pastelnu opciju. Osim što se odabirom boja apsolutno ističu, daju i osjećaj mira, sreće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Henrry Skives Perú 🇵🇪 (@henrryskives8)

Ipak, prije svega, bitno je da je mjesto funkcionalno – u samom naselju se nalazi fitness centar, veliko igralište, kafići, dućani, ali i uredi. Ukratko, možete ovdje pronaći sve što vam treba i komotno živjeti. Upravo zato je popularan kod velikog broja mlađih obitelji.

Iako su zgrade šarene, sve je uređeno u dosta minimalističkom stilu – inspirirano jednostavnim geometrijskim oblicima i u potpunosti ravnim površinama. Jedina mana jest što to znači da nema balkona. Ali zato možete pronaći sve ostalo, pa i park koji je obnovljen.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kirill Tikhov (@kirilltikhov)

Copy link
Powered by Social Snap