Pretraga

Morate objesiti sliku ili fotografiju? Donosimo pet neočekivanih načina za to

A- A+

Dizajneri i DIY’ers nisu samo profesionalci u postavljanju umjetnina na zidove, oni su puni kreativnih umjetničkih ideja za vješanje i uokvirivanje za izlaganje spomenutih komada – čak i na neočekivanim mjestima poput vrata ormara i zidova ogledala.

Ilustracija, foto: Unsplash; Manja Vitolic

Malo koja stvar može toliko oplemeniti prostor koliko umjetnine. Bilo da su u pitanju slike ili fotografije, vjerojatno ćete ih poželjeti objesiti na zid. No, ne morate igrati na sigurno, piše Architectural Digest. Evo pet neočekivanih načina da objesite sliku koja će uljepšati zidove vašeg doma, uz pomoć samo nekoliko osnovnih materijala.

Slojevito postavljanje

Unesite sofisticirani, muzejski izgled u svoj dom postavljanjem različitih raskošnih okvira jedan na drugi kao da lebde. Ključ za postizanje ovakvog izgleda? Mijenjajte duljine čavala tako da neke slike vise bliže zidu, a druge budu produžene dalje. Jedino na što morate paziti jest da okviri nekako budu međusobno povezani. Iako na primjeru nije tako, ovo možete postići i s korištenjem modernih okvira.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chelsey Brown (@citychicdecor)

Objesite umjetnine na drvene dijelove

Dizajnerica Shannon Claire Smith transformirala je zastarjeli zrcalni zid. U nastojanju da prostor učini sofisticiranijim, Smith je dodala obloge izravno na vrh zrcala pomoću građevinskog ljepila. Ljepilo je također dobro došlo kada je došlo vrijeme za postavljanje umjetničkog djela, s obzirom na to da nije mogla koristiti ništa što bi moglo razbiti ogledalo.

Izdvojeni članak

Željni ste promjene? Donosimo dva kratka projekta s TikTok-a: Kako napraviti accent wall?

Pričvrstite umjetnine na preklopna vrata

Umjetnik Josh Young je oduvijek volio stavljati umjetnine na najneobičajnija mjesta. Nakon što je nabavio veliki, vintage sklopivi paravan, koji se nalazi pokraj njegove sofe u dnevnoj sobi, Young je pokušao razbiti linearnu kvalitetu komada. Objesio je jednostavno, skromno umjetničko djelo ispred njega kako bi naglasio slojeve i dodao zanimljivu točku cjelokupnom dojmu. Sve što je trebao za to bile su žica za slike i kuke.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli JOSH YÖUNG (@jyoungdesignhouse)

Fotografije i slike u kupaonici

Zidovi galerije nipošto ne moraju biti ograničeni na tradicionalne prostore poput dnevnog boravka ili hodnika. Utjecajna dizajnerica doma u New Yorku Shelby Roebock koristi vodootporne trake za ugradnju kako bi transformirala svoju kupaonicu umjetnošću. Nakon što je oslikala uokvirene prostirke kako bi unijela malo dodatne boje u prostor, pričvrstila je trake za pričvršćivanje na stražnju stranu svakog umjetničkog djela i prikazala ih u skupinama kako bi ispunila prazan zidni prostor.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pretty in the Pines | Shelby (@prettyinthepines)

Objesite slike na šipku

Influencerica koja se bavi dizajnom doma iz Brooklyna, Mallory Fletchall, bila je inspirirana galerijskim profilima koji su se koristili za izlaganje umjetnina u nekim od njezinih omiljenih muzeja, uključujući Metropolitan Museum of Art, i odlučila je replicirati elemente ove metode kod kuće. Umjesto ugradnje letvice, odlučila se za mjedenu šinu za slike. Kako bi se izbjeglo stvaranje prekomjernih rupa za čavle, Fletchall predlaže stvaranje obrisa svakog umjetničkog djela pomoću papira prije nego što ih zamijenite okvirima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mallory Fletchall | Reserve Home (@reserve_home)

Share via
Copy link
Powered by Social Snap