Pretraga

Željni ste promjene? Donosimo dva kratka projekta s TikTok-a: Kako napraviti accent wall?

A- A+

Accent wall je trend koji je posljednjih godina zaživio, a sve zato što je u pitanju minimalno posla za veliku promjenu. Ako želite unijeti promjenu u prostor, a nemate živaca (ni volje) za bojanje svih zidova, odlična je opcija promijeniti i samo jedan zid.

Bojenje zidova, ilustracija | foto: Unsplash

Kada odlučite napraviti accent wall, morate paziti na to što točno želite postići. Realno, accent wall je bilo kakva boja/uzorak koji odudara od ostatka prostorije, pa može biti dovoljno i jednostavno pobojati jedan zid u drugu boju. Ali, ako imate dovoljno vremena i dobre volje, možete se odlučiti za neki malo zahtjevniji projekt.

Danas donosimo dva prijedloga: ombre zid i šareni zid. Ne brinite, čak i da niste neki veliki kreativac ili da niste prespretni s kistom, uspjet ćete se snaći u ovim projektima. Na kraju krajeva, tome TikTok i služi – naravno da su se ovdje pronašli videi s uputama kako izvesti oba projekta.

Izdvojeni članak

Najnoviji trend: Jeste li razmišljali o osvježenju zidova s ‘accent wall’?

Ombre zid

Koristeći samoljepljivu traku, podijelite zid u tri sekcije. Ne morate to napraviti u potpunosti, već samo otprilike označite mjesta gdje biste htjeli imati prijelaze. Obojite te sekcije normalno, a zatim koristeći valjak za boju, krenite ‘prenositi’ boju iz tamnije sekciju u svjetliju.

@jerzeypSince tik tok didn’t give my hard work the credit it deserves, here’s a repost #MySkinandME #happyathome #ButterGlossPop #styletips #quarantine #diy♬ My Heart Went Oops – Tiagz

Šareni zid

Sada ćete morati biti ipak nešto precizniji kod korištenja samoljepljive trake. Možete napraviti hrpu manjih geometrijskih oblika, kao što je slučaju u videu, ili možete povući tek dvije ili tri velike crte. Svakako se morate pobrinuti oko toga da pri skidanju trake ne povučete boju. Osim toga, ništa pretjerano zahtjevno.

@shannaneaves#fyp♬ You – Petit Biscuit

Željni ste promjene? Donosimo dva kratka projekta s TikTok-a: Kako napraviti accent wall?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap