Pretraga

Najnoviji trend: Jeste li razmišljali o osvježenju zidova s ‘accent wall’?

A- A+

Kada je u pitanju dizajn kuće, malo koja stvar toliko utječe na raspoloženje i atmosferu u prostoriji koliko zidovi. Svijetli zidovi će otvoriti prostoriju, a tamni će ju smanjiti. Isto tako će svijetli zidovi biti u drugom planu u odnosu na namještaj, dok će tamni zidovi sami po doprinijeti novoj dimenziji prostorije.

foto: Pexels; Blue Bird

Najbitnija stvar koju možete napraviti kod odabira boje zidova jest ta da dobro shvatite prostoriju i kakvom ju želite napraviti. Iako možete bilo koju boju staviti u bilo koju sobu, ne biste trebali. Odabirom prave boje možete donijeti mir i sklad, ali isto tako i nemir. Stoga, prije nego što donesete bilo kakvu bitnu odluku, dobro promislite o svemu.

Ipak, postoji milijun opcija kada su u pitanju zidovi, a najnoviji trend su upravo ‘accent walls’ – od četiri zida u prostoriji, tri su u jednoj boji, dok je četvrti drugačiji. Tim potezom automatski imate neku promjenu i dodatak prostoriji, a uz (relativno) malo truda. Donosimo nekoliko ideja koje smo pronašli na House Beautiful.

Puno crta

Amanda Darnell je za uređenje ove sobe iskoristila tapet Kelly Warstler koji je uparila s umjetničkim djelima Lee Jofa.

Jarke boje

Kada biste ušli u prostoriju s jarkim zelenim zidovima, vjerojatno biste se osjećali pomalo klaustrofobično, ali zato je jedan zeleni zid odlična ideja.

Cvijeće

Osim zidova u boji, nije loša ideja odabrati i tapete. Tapete možete dobro iskoristiti i na manjim površinama, kao na ovom primjeru.

Drvo

Drveni zidovi već dugo vremena nisu nešto na što ćete naići, ali zato možete postići taj efekt s raznim instalacijama. Drvo će svakako prostoriji dati dašak topline, pa nije loša ideja postaviti ga u spavaću sobu.

Crno

Iako crni zidovi zvuče strašno, mogu izgledati dobro – ne samo dobro, već i odlično. Pogotovo u kombinaciji s ostalim svijetlim zidovima. Nije loša ideja čak i za manje prostore.

Najnoviji trend: Jeste li razmišljali o osvježenju zidova s ‘accent wall’?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap