Pretraga

Moslavački vinari krenuli u realizaciju projekta vrijednog čak 34,2 milijuna kuna

A- A+

Suradnja moslavačkih vinara rezultirala je velikim projektom vrijednim čak 34,2 milijuna kuna. Njihova Hrvatska kuća vina prezentirat će ono najbolje od moslavačke vinogradarske tradicije, autohtonu sortu škrlet.

hrvatska kuća vina

Hrvatska Kuća Vina – Svijet Škrleta | foto: Sisačko-moslavačka županija

Tijekom proteklih godina moslavački vinari odlučili su udružiti svoje snage i kreirati projekt kojim će predstaviti vinogradarstvo ovog područja i popularizirati svoju autohtonu vinsku sortu, škrlet.

S obzirom na sve veću zainteresiranost vinskih znalaca, ali i putnika koji svoje destinacije biraju prema vinskoj karti nekog područja, može se reći da su moslavački vinari svoje zamisli uspješno realizirali stoga se idući korak nameće sam od sebe.

Uz pomoć bespovratnih sredstava Europske unije vinari će izgraditi Hrvatsku kuću vina naziva ‘Svijet Škrleta’ kojom će svoje ideje o popularizaciji ove sorte, kao i vinogradarstva ovog područja odvesti korak dalje.

Projekt vrijedan 34,2 milijuna kuna

U korak sa sve većom popularnosti autohtone moslavačke sorte škrlet povećavaju se i vinogradarske površine Moslavine i Pokuplja, a osnovana je i prva Proizvođačka organizacija Škrlet u kojoj se trenutno nalazi sedam vodećih moslavačkih vinara, odnosno vinarija Trdenić, Voštinić-Klasnić, Ilovčak, Jaram, Florijanović, Miklaužić i Mikša.

Njihovi napori nisu bez rezultata. Do sada su zajedničkim snagama uspjeli napuniti prvih pet tisuća boca limitiranog izdanja pod zajedničkim brandom imena ‘Škrlet’, piše Dobra hrana.

Izdvojeni članak

Mala Venecija: Jeste li znali da u Hrvatskoj postoji most koji svira glazbu vaših koraka?

S obzirom na iznimno uspješne rezultate svoje suradnje kao sasvim logičan korak nameće se projekt kojem se moslavački vinari raduju od početka. Naime, projektom ‘Hrvatska Kuća Vina – Svijet Škrleta‘ nastavit će uspješno prezentirati svoju autohtonu sortu.

Projekt vrijedan 34,2 milijuna kuna realizirat će se uz pomoć bespovratnih sredstava Europske unije, a obuhvatit će izgradnju posebnog objekta u kojem će se održavati kušanja vina i konferencije, kao i galerije u kojima će se prezentirati proces proizvodnje vina te restoran.

Posebnost objekta bit će i u vidikovcu, s kojeg će se pružati pogled na vinograde, te laboratorij s vinskim podrumom zbog kojeg će objekt imati i znanstveno-obrazovni segment s ciljem proizvodnje što kvalitetnijeg vina.

Moslavački vinari krenuli u realizaciju projekta vrijednog čak 34,2 milijuna kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap