Pretraga

Ovakvu kuću još niste posjetili: U Laubu stižu djela koja prizore iz svakodnevice deformiraju do uznemirujućih razina

A- A+

Istovremeno spektakularne i bizarne skulpture Erwina Wurma dolaze u prostor zagrebačke Laube. Izložba naziva ‘The Show’ za posjetitelje se otvara ove subote, 03. srpnja, a jedan od najiščekivanijih eksponata je Wurmova ‘Narrow House’ s kojom se predstavio i na Venecijanskom bijenalu.

narrow house

Narrow House, Erwin Wurm | foto: Erwin Wurm

Lauba vrata izložbe za posjetitelje otvara ove subote, 03. srpnja, sve do 25. kolovoza.

U zagrebačku Laubu ovoga ljeta dolazi jedna od najiščekivanijih izložbi austrijskog umjetnika Erwina Wurma koji će predstaviti neke od svojih najznačajnijih djela, uključujući i kuću kakvu do sada niste posjetili naziva ‘Narrow House’.

Prošlogodišnju Wurmovu izložbu u  Taipei Fine Arts Museumu posjetilo je preko 260.000 ljudi, a jedna od zanimljivosti je i da su Red Hot Chili Peppers koristili njegove skulpture u svojoj uspješnici “Can’t Stop”.

narrow house

Narrow House, Erwin Wurm | foto: Erwin Wurm

Deformiranje do uznemirujućih razina

Erwin Wurm austrijski je umjetnik i jedan od najvažnijih aktera na globalnoj umjetničkoj sceni. Njegovi radovi nalaze se u brojnim muzejskim kolekcijama među kojima se ističu: MoMA (New York), Tate Modern (London), Centre Pompidou (Pariz), MUMOK (Beč), a izlagao je u brojnim galerijama i muzejima diljem svijeta, navode iz Laube.

– Kroz humoristične i apsurdne elemente umjetnik se obračunava sa zapadnjačkim mentalitetom i simbolima uspjeha, ponekad deformirajući poznate prizore iz svakodnevice do uznemirujućih razina, dodaju u najavi izložbe.

narrow house

Narrow House, Erwin Wurm | foto: Erwin Wurm

Razigranost ovog umjetnika očituje se i u jednom od njegovih najpoznatijih radova, ‘Narrow House’, a s kojim se predstavio i na Venecijanskom bijenalu. Osim najuže kuće na svijetu, posjetiteljima će biti predstavljena i serija ‘One minute sculptures‘ uz niz spektakularnih radova Erwina Wurma.

narrow house

Narrow House, Erwin Wurm | foto: Erwin Wurm

Copy link
Powered by Social Snap