Pretraga

Prestižna zagrebačka nagrada dodijeljena za arhitekturu u filmu i na papiru

A- A+

Nagrade Grada Zagreba dodjeljuju se za najviše zasluge postignute za teorijski i praktični rad te za promicanje znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, sporta i ostalih područja koja se odnose na život u metropoli. Dobitnika je 15, a među njima mogu se uočiti i dvije nagrade za ostvarenja na području arhitekture. Jedna nagrada dodijeljena je urbanistu i profesoru emeritusu s Arhitekture, a druga grupi autora široko prepoznatog dokumentarnog serijala ‘Betonski spavači’.

‘Betonski spavači’/Tihomir Jukić | foto: screenshot (YT), Canva

Nagrada Grada Zagreba dodjeljuje se za postizanje najviših rezultata u teorijskom i praktičnom radu te za promicanje znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, sporta zdravstva, socijalnih skrbi te za ostala područja života djelovanja u Zagrebu. Između ostalog, nagrada se dodjeljuje i za područje arhitekture.

Izdvojeni članak

Idejnom tvorcu ‘Mamutice’ dodijeljena nagrada za životno djelo ‘Viktor Kovačić’

Za arhitekturu su godine bili nagrađeni skupina autora za dokumentarni serijal te professor emeritus Tihomir Jukić. Na projektu dokumentarnog serijala Betonski spavači ujedinili su se u radu Saša Ban, filmski i TV režiser, Maroje Mrduljaš, arhitekt i profesor na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu te Nevenka Sablić, scenaristica i producentica. Dobitnicima će nagrade biti uručene 31. svibnja 2024. godine.

Jedna arhitektica prošle godine bila je dobitnica nagrade Oris. Ovdje pogledajte o kome je riječ i zavirite u opus njenog stvaralaštva.

 

Copy link
Powered by Social Snap