Pretraga

Šah od betona: Funkcionalna dekoracija iz slovenske manufakture

A- A+

Šahovski setovi izrađuju se od brojnih materijala, ali do sada još nije viđen šahovski set od betona. No, upravo je takav dizajnirala ekipa iz slovenske tvrtke Zvenik Lab i oduševila mnoge. Set je istovremeno čvrst i lak, te može poslužiti kao dekoracija ili zanimacija u slobodno vrijeme.

Šah od betona

Šah od betona | foto: Iztok Zupan

Dizajnerska manufaktura Zvenik Lab sa sjedištem u Kranju kreirala je šah od najrasprostranjenijeg građevinskog materijala – betona. Ova firma iz Slovenije specijalizirana je za kemiju i tehnologiju građevinskih materijala, a sve male betonske proizvode prave robotskom proizvodnom jedinicom.

Za proizvodnju betonskog šaha, korištene su tri različite vrste betona. Igračko postolje je napravljeno od karbon betona, figure su od betona visokih performansi, a kutija je od lakog betona, piše gradnja.rs.

Izdvojeni članak

Top 5 proizvoda s ‘Alija’ za brze i jednostavne popravke u kući

Zahvaljujući karbonskom ojačanju, igračko postolje je izuzetno tanko, ali istovremeno dovoljno snažno da izdrži pritisak i težinu teških šahovskih figura. Naime, figure su napravljene od betona veće gustoće, što doprinosi bolje osjećaju prilikom igranja.

Svakako, ovaj betonski šah idealan je poklon za građevinca ili arhitekta, a uz njega je, poručuju njegovi tvorci – zabava zacementirana.

Pogledajte ovdje trajno opaku majstorsku dekoraciju obiteljske kuće.

Copy link
Powered by Social Snap