Pretraga

Top 5 proizvoda s ‘Alija’ za brze i jednostavne popravke u kući

A- A+

Kada je riječ o igračkama, odjeći i brojnim drugim uporabnim predmetima mnogi posljednjih godina posežu sa kupovinom povoljnih stvarčica kineske proizvodnje koje predstavljaju dobru vrijednost za novac. Vrijedi li isto kada je riječ o novotarijama za jednostavne DIY projekte? U nekim slučajevima ponude su toliko primamljive da svakako vrijedi probati.

top 5 proizvoda s ali expressa

top 5 proizvoda s ali expressa | foto: Ali Express

Iz šume proizvoda s AliExpressa, prema recenzijama i ocjenama DIY majstora izabrali smo njih 5 koji imaju velik potencijal kada je riječ o uređenju doma ili brzom ‘krpanju’ problema. Uz to predstavljaju daleko jeftinije opcije od pozivanja bilo kojeg majstora ili kupovine u bilo kojoj trgovini specijaliziranoj za uređenje i opremanje doma.

5. ‘Saće’ zrcala

Zrcala su jedna od najskupljih dekorativnih predmeta. I to s razlogom, ljudi ih obožavaju jer kada je u pitanju uređenje doma mogu učiniti čuda za otvaranje malih prostora, a ne može se poreći ni da su sjajna dekoracija. Zbog toga je super vijest da se zrcalima možete ukrasiti zid, i to prema vlastitom dizajnu uz pomoć samoljepljivih ‘saće’ zrcala.

To su zapravo komadi akrilnog stakla u formi heksagona, srebrnog ili zlatnog sjaja, koji se na Aliju mogu kupiti u pet veličina: 46x40x23 (S), 80x70x40 (M), 100x85x50 (L), 126x110x63 (XL) i 200×100 (XXL) milimetara. Dostupni su u paketima od po 12 komada za sve veličine osim XL koja je se pak prodaje u paketima od 6 komada. Cijena im se kreće od 1,50 eura za najmanje pakiranje do približno 6 eura za  najveće. Postavljaju se za tren oka, poput zidne naljepnice, a od njih se mogu složiti zanimljive unikatne forme tako da svaki prostor mogu transformirati na drugačiji način.

saće zrcala

saće zrcala | foto: Aliexpress

4. Mekani paneli za zidove

Podebljati zvučnu i toplinsku izolaciju zidova ili kreirati mekano uzglavlje može se uz pomoć još jedne novotarije s Aliexpressa koju svi hvale. Riječ je o mekanim samoljepljivim panelima koji lako prianjaju gotovo na svaku površinu. Slažući jedan panel do drugoga lako se stvara željena forma, a najbolje od svega je što su dostupni u raznim bojama.

Ovaj je zanimljiv proizvod dostupan u standardnoj dimenziji 30x60x1.2 centimetara, te u  bijeloj, ružičastoj, žutoj, smeđoj, tirkiznoj i zelenoj boji. Cijena jednoj panela se kreće oko 2,50 eura, s time da se pri kupovini više komada mogu ostvariti popusti na ukupnu kupnju. Na stražnjoj strani panela nalazi se samoljepljivi pokrov s kojega se skida folija i kreće lijepljenje. Brzo, lako, jednostavno. Sudeći prema recenzijama najviše se koristi za formiranje uzglavlja, ali naišli smo na slučaj gdje je ovim panelima pojačana zvučna izolacija u garaži jednog glasnog benda.

mekani paneli za zidove

mekani paneli za zidove | foto: Aliexpress

3. Električni podizač roleta

Ovo je najskuplji predmet na našoj listi, ali zbog dobrih ocjena i popularnosti na Aliju nismo mogli ne uvrstiti ga. Riječ je sustavu koji omogućuje električno podizanje i spuštanje najobičnijih ‘venecijanera’ ili drugih montažnih sustava za prozore. Službeni naziv sustava je ‘ZigBee‘, ugrađuje se duž poluge za ručno spuštanje roleta i potom spaja s aplikacijom. Aplikacija služi kao uređaj za daljinsko upravljanje. Najnovijim modelom može se upravljati i glasovnim naredbama.

Cijena ove stvarčice je 54 eura. Pomalo ‘biber’ za stvar s Alija. No, oni koji imaju velike prozore prekrivene ‘venecijaneri’ kunu se da im je pravo ‘ZigBee’ spasio život od vječnog natezanja s krilcima. Ako se odlučite za kupnju svakako trebate znati da dolazi u četiri modela koja se međusobno razlikuju po motoru koji je prilagođen za EU, SAD, VB i AU tržište.

sustav za električno podizanje roletni

sustav za električno podizanje roletni | foto: Aliexpress

2. PVC folija za štukature i fuge

Teško je za povjeravati da se uz pomoć nečega što na prvi pogled izgleda kao sjajni selotejp može od dosadnog napraviti zanimljiv prostor koji odiše luksuzom. No, upravo je to svrha PVC folije za štukature i fuge koje smo pronašli na Aliju kao top izvor DIY majstora.

Riječ je o samoljepljivoj traci koja s jedne strane izuzetno čvrsto prianja na površinu, dok s druge strane ima debeli film u boji s odsjajem. Postavlja se na fuge pločica ili se njom oblažu zidne bordure. Može se kupiti u crnoj, zlatnoj i srebrnoj boji, širine od 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5 i 3 centimetra. Navoj koji sadrži 50 metara ovisno o širini folije može se kupiti već za 3 eura kada je u pitanju širina od 0.5 centimetara, do 16 eura za foliju širine 3 centimetra.

I ovaj se zanimljivi komad postavlja brzo i jednostavno, ali kućni majstori na čije smo recenzije naišli ističu kako je pri ovome poslu dobro imati dodatni par ruku jer zahtjeva preciznost. Također tako je najbolje izbjeći stvaranje mjehurića ispod površine.

PVC folija za štukature i fuge

PVC folija za štukature i fuge | foto: Aliexpress

1. Silikonska barijera za vodu

Majstori su ugradili walk in tuš, umivaonik ili bide pod lošim nagibom i otišli, pod u kupaonici vječno je mokar, reklamaciju ne prihvaćaju? Pronaći nove majstore je teško, a razbijati nove pločice ili elemente skupo. Tu nastupaju silikonske barijere koje mogu pomoći, barem kao kratkoročno rješenje za malo novca.

Na ‘Aliju’ se mogu nabaviti u dužini do 50, 100, 150 i 200 centimetara, a cijena im se, ovisno o veličini kreće od 3 do 10 eura, uz besplatnu dostavu. Može ih se kupiti u bijeloj, sivoj i crnoj boji, te u prozirnoj izvedbi. Barijere su savitljive i mogu se formirati u bilo koji oblik, odnosno mogu biti postavljene kao ravna linija ili kružno, a najbolje od svega je to što se postavljaju jednostavno! Potrebno je tek odvojiti samoljepljivu trak s donje strane i barijeru čvrsto pritisnuti na površinu.

silikonska barijera za vodu

silikonska barijera za vodu | foto: Aliexpress

Doznajte ovdje sve o dostavi namještaja nakon online kupnje u najvećim trgovačkim lancima koji imaju sjedište u Hrvatskoj.

Copy link
Powered by Social Snap