Pretraga

Uvijek vam fali prostora? Ovih sedam savjeta bi vam moglo pomoći u organizaciji

A- A+

I dok mali prostori mogu biti zahvalni i pomoći u tome da se negdje osjećate kao doma, imaju jednu veliku manu – gdje pospremiti sve stvari? Gotovo pa je nemoguće sve natrpati u tek nekoliko kvadrata, a jednostavno morate. Donosimo nekoliko ideja koje bi mogle pomoći.

Minimalistički stan

Minimalistički stan | foto: BOSTHLM

Kod uređenja doma, bitno je pripaziti na nekoliko stvari, a ponajprije na to da sve bude funkcionalno i dobro iskorišteno. Ako imate veći stan/kuću, možda si možete dopustiti da koji dio nije iskorišten za nešto, ali ako imate tek nekoliko kvadrata na raspolaganju… Ne možete si dopustiti taj luksuz.

Danas postoji milijun različitih opcija i pomagala po tom pitanju, a nekima od njih se pozabavila i YouTuberica te dizajnerica interijera, Kristen McGowan. Donosimo njezine savjete za što bolje iskorištavanje prostora i organizaciju.

Police za hladnjak

Ako imate nedovoljno mjesta na radnoj ploči u kuhinji, a nemate kamo sa stvarima, poslužite se policama koje su na magnet. Jednostavno ih prilijepite na hladnjak i iskoristite ih kao dodatno mjesto za skladištenje stvari. Idealno je ako vam se strana hladnjaka nalazi pored radne ploče, pa će vam tako i stvari odmah biti pri ruci.

Izdvojeni članak

Stiže zima, a nemate kamo s biciklom? Evo naših prijedloga kako da ga ukomponirate u interijer

Držači za začine

Ako imate neorganizirane kuhinjske ormariće prepune začina, jednostavno nabavite ove police koje su napravljene specifično za začine. Zalijepite ih na unutrašnjost ormarića i voilà – više nema nereda i sve je odmah jasno i pregledno. Samo pripazite kod namještanja, da se ne udaraju s policama u ormariću.

Pregrade

Ladice u kuhinji su vrlo često mjesto na kojem je teško pronaći išta, a unutra se nalazi… sve. Stoga je potrebno potražiti nešto što će uvesti reda, a to su pregrade. Nažalost, često su organizatori pogrešnih dimenzija, pa je jednostavnije samo staviti pregrade direktno u ladice i tako podijeliti prostor.

Kutije ispod kreveta

Najveći problem kod spremanja stvari jest odjeća i posteljina. Koliko god se trudili, ne možete smanjiti količinu stvari koje imate u kući, već samo imate sve više i više stvari. Odlično mjesto za spremanje takvih velikih stvari jest ispod kreveta. Sve što morate napraviti jest pronaći kutije odgovarajućih dimenzija.

Kukice za staklo

Ako nemate neko već predviđeno mjesto za vješanje ručnika, vrlo su velike šanse da na kraju sve završi na podu. Kako biste izbjegli bušenje, a osigurali sigurnost, nabavite kukice koje su obložene silikonom, a mogu se jednostavno zakačiti na vrata tuš kabine/kade.

Držači novina

Danas rijetko tko još kupuje novine u papirnatom izdanju, a još manje ih čuva, pa koja je onda funkcija držača novina? Na svu sreću, možete ih iskoristiti kao organizatore. U ormarićima koji su neuredni ih postavite i tako podijelite stvari po kategorijama. Odmah će sve biti puno preglednije!

‘Zamjenski stolić’

Ne imati stolić pored kauča na koji možete odložiti šalicu ili čašu je jednostavno noćna mora, no nekad je nemoguće pronaći taj prostor. Stoga se možete poslužiti ovim trikom i nabaviti pladanj, odnos naslon za ruke. Jednostavno ga stavite na naslon za ruke i možete bez straha odložiti šalicu/čašu.

Copy link
Powered by Social Snap