Pretraga

I vama fali prostora za pospremanje cipela? Donosimo pet zanimljivih opcija

A- A+

Jeste li već primijetili da koliko god prostora imali, u koliko god velikoj kući ili stanu živjeli, uvijek vam fali prostora za ormare? Koliko god velike ormare imali, na neku foru, uvijek ispadne da vam fali još malo mjesta, barem za spremiti još one jedne cipele.

Ilustracija, foto: Unsplash; Jakob Owens

Spremanje stvari po domu je uvijek izazovno. Napravite jedan ormar, no onda ga napunite. Stvari se samo skupljaju, a mjesta za pospremanje ima sve manje. I dok većinu stvari možete nekako stisnuti, vakuumirati ili pobacati, s cipelama je ipak nešto kompliciranija situacija. Cipele se moraju ‘pošteno’ pospremiti.

Ako ih nagurate negdje, vrlo je vjerojatno da će se uništiti oblik, što onda znači da će cipele postati nenosive. Ako ih stavite negdje gdje ima vlage, opet neće dobro završiti. Zauzimaju puno prostora, a moraju biti dostupne gotovo pa uvijek. Da ne govorimo još i o tome da ih ne možete baš bilo kako negdje ostaviti, cipele ipak imaju barem nekakav miris.

Postoji nekoliko načina na koje možete riješiti taj problem, piše Architectural Digest. Jedan od njih je da jednostavno očistite svoje ormare i donirate stare cipele koje više ne nosite. Druga opcija je ta da cipele sezonski rotirate – one koje ne nosite pospremite negdje daleko van dosega, a zatim rotirajte po potrebi. Uz to, donosimo još nekoliko konkretnijih savjeta.

Izdvojeni članak

Donosimo 10 savjeta za čišći dom: Teniskom lopticom možete obrisati tragove od cipela

Organizator cipela

Odlična stvar za stvaranje prostora tamo gdje ga nema su mali stalci za cipele, koje možete iskoristiti kako biste na mjesto predviđeno za jednu cipelu, stavili dvije. Ovo je odlična ideja za one situacija u kojima imate prostora u visinu, ali ne u širinu. Osim što ćete tako uštedjeti prostor, sama organizacija ormara će biti puno bolja.

Plastične kutije za cipele

Naviknuli smo čuvati kutije od cipela, no to i nije baš dobra opcija – osim što te kartonske kutije nisu baš neke po pitanju izgleda, još su manje po pitanju kvalitete. Tamo gdje inače držite kartonske kutije, jednostavno nabavite ove plastične koje možete slagati jednu na drugu. Osim što će sve biti puno ‘sigurnije’, ljepše će i izgledati.

Zidne police

Iako djeluje malo nespretno spremati cipele direktno na zid, zidne police su zapravo odlična ideja. Osim što ćete maksimalno uštedjeti prostor, imat ćete i dobar vizualni pregled situacije. Jedino na što morate pripaziti jest da polica bude dovoljno široka, tako da vam cipele ne padaju s polica, a i da ih ne gurate baš na zid.

Polica za cipele

Pogotovo u malim prostorima, ali i svugdje, želite što više iskoristiti vertikalan prostor koji imate. Male police za cipele možete ubaciti bilo gdje, pa čak i unutar ormara. Sve što trebate napraviti jest uzeti točne dimenzije, kako vam polica ne bi radila više problema nego koristi.

Stalak za cipele za vrata

Za sam kraj, donosimo opciju koja i nije toliko česta kod nas, ali je zato u posljednje vrijeme postala veliki hit – stalak za cipele koji se samo objesi na vrata. Jedino na što morate pripaziti jest da imate vrata na kojima to neće smetati, i da ćete tu ipak držati cipele koje su nešto manje. Nažalost, čizme ćete ipak morati negdje drugdje pospremiti.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap