Pretraga

[VIDEO] Feromontaža preuredila Poljud: Pogledajte most koji je postavljen

A- A+

Uoči 111. rođendana Kluba, Hajduk je preuredio klupske prostorije Poljuda. Svi uzvanici imali su priliku, uoči prvenstvene utakmice Hajduk – Slaven Belupo, vidjeti redizajnirani interijer Bijelog salona, hodnika koji vodi prema VIP GOLD loži gdje je postavljen i novi most, a potpuno novo lice dobile su i prostorije Uprave Kluba. Hodnik je dobio novi vizualni identitet zbog brojnih fotografija važnih događanja i igrača izvađenih iz arhive, a koje sada obogaćuju prostore Kluba.

Stadion Poljud | Foto: Hajduk.hr

Obnovu interijera i revitalizaciju arhitekture objekta predvodila je dizajnerica Lee Aviani, a u tom je procesu otvoren atrij i u objekt je puštena prirodna svjetlost. Vizualni izgled je promijenjen i fotografijama važnih događanja i igrača od kojih su neke prvi puta izvađene iz arhive te izložene uzduž hodnika.

– Izložene su uvažavajući njihov doprinos Klubu prema broju nastupa te zastavicama koje u posebnoj instalaciji vise s plafona uzduž hodnika, piše na stranici HNK Hajduka.

Postavljene su fotografije svih nogometaša koji su za Hajduk odigrali više od 350 utakmica, a nije zaboravljen ni Akt o osnutku Kluba 1911. godine. U uredu Uprave postavljeni su gipsani postamenti velike braće Fabjana i Luke Kaliterne, kao i simbola hajdučke borbenosti, legendarnog Ljubomira Kokeze. Značaj i poštovanje prema klupskoj povijesti pokazuje činjenica da se u uredu predsjednika Uprave nalaze mali postamenti spomenika Frani Matošiću i Bernardu Vukasu.

Na ljeto kreće druga faza

– Ovo je prva faza preuređenja. Na ljeto kreće preuređivanje pojedinih dijelova Kluba kada će na zidovima svoje mjesto naći još veliki broj legendi iz velike klupske povijesti, priopćili su na stranicama Hajduka.

A kako je izgledala gradnja ‘mosta’ možete pogledati na Facebook stranici Feromontaže:

Podsjetimo, nogometaši Hajduka u subotu s početkom u 15 sati igraju protiv Hrvatskog dragovoljca u Kranjčevićevoj u okviru 24. kola HT Prve lige.

Copy link
Powered by Social Snap