Pretraga

Dobivena građevinska dozvola te slijedi uređenje Trga Matka Laginje u Rovinjskom Selu: Ideja je da ovaj prostor postane središnje mjesto naselja

A- A+

Grad Rovinj dobio je građevinsku dozvolu za uređenje Trga Matka Laginje u Rovinjskom Selu, a riječ je o zahvatu koji će obuhvatiti površinu od ukupno 380 m². Tako će se će se trg odjeliti od prometnice nogostupom širine 1.80 m sa uzdignutim betonskim rubnjakom.

Idejno rješenje Trga Matka Laginje u Rovinjskom Selu | foto: Grad Rovinj

Između nogostupa i prometnice predviđena je zona za potrebe pristupa autobusa, a u dijelu gdje se za potrebe dostave omogućava pristup vozilima, na plato trga, predviđeno je postavljanje upuštenog rubnjaka, piše Grad Rovinj.

Trg je zamišljen u većem dijelu kao slobodna otvorena ploha kako bi se mogle neometano postaviti manje montažne naprave za potrebe održavanja manifestacija. Isto tako, ovim projektom je predviđeno i uređenje plohe trga na način da se demontira postojeći asfaltni zastor i postavi kameno opločenje. Pristup trgu osiguran je bez visinskih prepreka kako bi se osigurala pristupačnost osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Izdvojeni članak

Glavni grad duhova isplaniran za milijunsko stanovništvo, a ulice su mu prazne iako je koštao oko 4 milijarde dolara

U istočnom dijelu će biti postavljena dva kamena elementa u funkciji klupe, a između će biti zasađeno stablo. Također, kamene klupe s drvenim sjedištima bit će postavljene uz zelenu površinu koja je predviđena uz zid na istočnoj-jugoistočnoj granici trga. A planirana je i još jedna jedna zelena površina, i to u funkciji zaštitne barijere između nogostupa i plohe trga. Tu će biti zasađeno grmlje i niža grmolika stabla, a sva zelena površina će se navodnjavati sustavom mikronavodnjavanja.

Trenutno, ova površina predstavlja tek ravnu asfaltiranu plohu koja služi samo za parkiranje, ali nakon preuređenja, ideja je da ovaj prostor postane središnje mjesto naselja.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap