Pretraga

[FOTO] Šišanska cesta u Puli puštena u promet

A- A+

Nakon gotovo godinu dana radova u promet je puštena Šišanska cesta u Puli. Tvrtka Cesta d.o.o. bila je zadužena za radove na dionici ceste u dužini od 670 metara, a cijeli projekt je vrijedan više od 11 milijun kuna.

Šišanska cesta

Šišanska cesta | foto: Grad Pula

Šišanska cesta, prometnica kojom Pula rješava važan infrastrukturni projekt, od danas je puštena u promet, nakon što je krajem prošlog tjedna asfaltirana te danas postavljena prometna signalizacija. Za rekonstrukciju dijela ceste je, nakon provedenog postupka javne nabave za izvođenje radova, s tvrtkom Cesta d.o.o. sklopljen okvirni sporazum u iznosu od 11,1 milijun kuna, a radovi su započeli još u svibnju prošle godine.

Šišanska cesta

Šišanska cesta | foto: Grad Pula

Dionica duga 670 metara

– Otvaranje rekonstruirane Šišanske ceste posebno je značajno za stanovnike Busolera, Šikića i Škatara koji će uvelike doprinijeti sigurnosti u prometu i kretanju pješaka kao i generalno podići kvalitetu života za građane, izjavio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Cijeli projekt obuhvaćao je rekonstrukciju postojećeg kolnika na dionici Šišanske ceste u dužini od 670 metara, od priključka na postojeći nogostup u naselju Busoler do naselja Škatari s dva autobusna stajališta, izgradnju jednostranog nogostupa, oborinske odvodnje i javne rasvjete.

Copy link
Powered by Social Snap