Pretraga

Hoće li se iduće godine moći graditi i usred sezone? Upravni sud ukinuo odluke o zabrani

A- A+

Kada dođu topli ljetni mjeseci i dobro nam već poznati turisti, u većini mjesta na moru prestaju građevinski radovi. Ili je to barem bio slučaj do sad, zato što je Upravni sud srušio neke odluke o zabrani građevinskih radova u sezoni.

Gradilište | izvor: Unsplash

Općine i gradovi samostalno donose odluke o tome kada prestaju, odnosno počinju građevinski radovi, a građevinski sektor se pobunio. U nekim mjestima po Istri ne smiju raditi i po tri mjeseca, čak ni one tihe, unutarnje radove. Nedavno je Visoki upravni sud srušio čak tri takve odluke, saznala je ekipa RTL-ove Potrage.

Ukinute su tako odluke Grada Vodnjana i Općine Svetvinčenat, a još uvijek se razmatraju odluke Općine Medulin, općine Ližnjan i Općine Marčana. I dok se investitori i građevinari bune zbog prerigoroznih mjera i činjenica da su one iz godine u godinu sve strože, iznajmljivači se bune zbog buke i nemira koje moraju trpjeti njihovi gosti.

Izdvojeni članak

Sezona je počela, radovi prestaju: Pogledajte gdje su sve na snazi zabrane o izvođenju radova

Ono što posebno smeta obje skupine jest to što se radovi koji su u interesu općine, grada ili države, i dalje mogu izvoditi. Oni su često i glasniji od ovih privatnih radova, pa je tako jedan iznajmljivač prepričao svoje iskustvo prije par godina, kada su gosti doslovno napustili objekt, zbog radova na nekom europskom projektu.

Sezona se sada već polako bliži kraju, ali postavlja se pitanje što će biti sljedeće godine. Mjere su sve rigoroznije, pa se tako produljuje vremensko ograničenje, a i sve više općina i gradova primjenjuje zabrane. Građevinari i investitori su uporni u tome da se izbore za pravo gradnje, dok su gradovi i općine uporni u tome da radove zabrane. O tome kakvo je trenutno stanje zabrana građevinskih radova možete više pročitati ovdje.

Hoće li se iduće godine moći graditi i usred sezone? Upravni sud ukinuo odluke o zabrani
Share via
Copy link
Powered by Social Snap