Pretraga

Ministar Butković u Zadru: Čermak je izgubio, ministarstvo će uskoro ući u posjed ‘Marine Zadar‘

A- A+

Država će uskoro u suradnji s Državnim odvjetništvom ući u posjed ‘Marine Zadar’ na temelju pravomoćne presude, rekao je u ponedjeljak u Zadru ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Rekao je i kako su u Ministarstvu u pregovorima s DORH-om te će to pokušati napraviti mirnim putem.

Zadar, ministar Butković | Foto: Unsplash, Vlada RH

Spor između države i Tankerkomerca pokrenut je prije desetak godina. Tankerkomerc smatra da je temeljem dugogodišnjeg posjeda, korištenja i ulaganja vlasnik marine, a država mu to osporava jer je riječ o pomorskom dobru. Prema zadnjoj presudi iz siječnja 2020. marina je trebala biti vraćena u posjed Ministarstvu pomorstva, ali je Tankerkomerc, kojeg je u međuvremenu preuzeo general Ivan Čermak, uložio žalbu koja je u međuvremenu očito riješena u korist Ministarstva. Tankerkomerc s državom inače vodi i spor oko povrata ulaganja u marinu u visini 40 milijuna eura, piše Zadarski.hr.

Izdvojeni članak

Najveći infrastrukturni projekt na području Zadarske županije vrijedan 486 milijuna kuna

Paralelno s tim procesima, Ministarstvo je prije osam godina raspisalo natječaj za novu koncesiju za Marinu Zadar, ali do danas natječaj nije okončan, niti je poništen.

– To je poseban postupak, o tome ćemo odlučiti kad uđemo u posjed. Za sam natječaj ćemo vidjeti što će biti, o tome ćemo razgovarati s državnim odvjetništvom, da vidimo koje je najpametnije rješenje – odgovorio je Butković na novinarsko pitanje.

Ako vas zanima još ‘zadarskih’ tema, kliknite ovdje:

Copy link
Powered by Social Snap