Pretraga

Nadomak Splita uskoro bi se trebao graditi McDonald’s

A- A+

McDonald’s svoja bi vrata uskoro mogao otvoriti u Kaštel Sućurcu. Restoran brze prehrane trebao bi se prostirati na više od 8.700 m2, a moći će primiti 120 gostiju.

McDonald's

McDonald’s | foto: Pixabay

Američki lanac restorana brze prehrane McDonald’s svoja bi vrata uskoro mogao otvoriti u Kaštel Sućurcu, a u tijeku je postupak ishođenja lokacijske dozvole u Upravnom odjelu za prostorno uređenje Grada Kaštela. Na mjestu nekadašnjeg Adriachema trenutno se gradi prodajni centar Stop Shop, a sjeverno od njega, na katastarskoj čestici od nešto više od 8.700 m2, svoje bi mjesto trebao dobiti i McDonald’s. Zemljište je smješteno uz raskrižje Ceste Ivana Pavla II i ulice Satnije Putalj, a izvođač radova je zagrebačka tvrtka Thya.

Kako će izgledati kaštelanski McDonald’s?

Kaštelanski McDonald’s sastojat će se od prizemnog objekta tlocrtne površine od 540 m2, nadstrešnice od 150 m2 i terase od 350 m2. Na zapadnoj strani restorana bi se trebala nalaziti terasa, a istočna strana je predviđena za dostavna vozila, spremišta i tehniku. Restoran McDonald’s-a moći će primiti odjednom 120 gostiju, a uz restoranski dio za posluživanje gostiju i sanitarije imat će i kuhinju s pratećim prostorijama i prostorijama za osoblje, kao i prozore sa sjeverne strane objekta, uz magistralu, koji će služiti za usluživanje gostiju u automobilima, što znači da će ovaj McDonald’s nositi i oznaku McDrive, piše Portal grada Kaštela.

tlocrt planiranog McDonald's-a u Kaštel Sućurcu

tlocrt planiranog McDonald’s-a u Kaštel Sućurcu | foto: Portal grada Kaštela

Portal grada Kaštela navodi kako im je iz gradskog Odjela za prostorno planiranje rečeno da su svi konstrukcijski i ostali gradbeni elementi unaprijed definirani razrađenim korporativnim identitetom ugostiteljskog lanca koji se primjenjuje na sve njihove restorane uz prilagodbu zatečenom stanju i prostorno – funkcionalnim mogućnostima same lokacije.

Još se ne zna kada će točno započeti izgradnja McDonald’s restorana te kada će prvim gostima otvoriti svoja vrata. Izrada glavnog projekta kao i ishođenje građevinske dozvole za izgradnju mogući su tek kada se predmetna lokacijska dozvola izda te postane pravomoćna, a tek onda kreću najavljeni radovi.

Copy link
Powered by Social Snap