Pretraga

Novi futuristički grad u Južnoj Koreji, postavlja trend i drugim novim gradovima

A- A+

Bivši industrijski dio na sjeveroistoku Seoula se planira transformirati u digitalni pametni grad u kojem će svi poslovi biti u blizini domova od desetminutnog hoda. Grad će projektirati nizozemska arhitektonska firma UNStudio. Grad će se graditi na 504.000 kvadratnih metara, a projekt se zove H1.

Projekcija grada | UNStudio

Nizozemski UNStudio je dobio zadatak od Hyundai Development Company u 2019. godini da kreira desetominutni grad digitalne ekonomije. Cilj je bio kreirati visoko urbanizirano područje gdje će ljudi živjeti, raditi i uživati.Četvrt će biti u potpunosti digitalizirana, a ta digitalizacija je tu kako bi unaprijedila svakodnevni život stanovnika. Osim toga, digitalizacija pametnog grada je izgradnja zgrada s održivom energijom. Cilj im je potaknuti sve buduće gradove da grade na sličan način.

Izdvojeni članak

Najviši neboder na svijetu prekriven stablima i zelenilom postat će i najviši u Australiji

– Ovo će biti produktivna gradska četvrt od uvjerenja, komfora, a zajednica pametna, zdrava i zelenog okoliša gdje će stanovnici raditi, živjeti i uživati. To omogućuje višenamjensko korištenje javnog prostora i koristi organizacijske modele mješovite namjene kako bi se osiguralo da se stanovnici mogu sastajati, povezivati ​​i družiti, kako u planiranim tako i spontanim scenarijima. Komponente glavnog plana ne samo da potiču stvaranje čvrstih veza u zajednici, već i predloženi paketi digitalnih usluga stvaraju neviđenu razinu pogodnosti za stanovnike, rekli su iz nizozemske firme.

Ideje o ovakvim gradovima postaju sve popularnije u posljednjih nekoliko godina, pogotovo zbog svjetske pandemije. Slične četvrti će se graditi i u Parizu i Londonu.

Ovaj studio projektira i najviši neboder Australije koji je ujedno i najviši neboder na svijetu prekriven stablima. Detaljnije o tome možete pročitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap