Pretraga

Otvorena utrka za izvođača radova Žnjanskog platoa, posao ‘težak’ 35 milijuna eura

A- A+

Objavljen je postupak javne nabave za izvođača radova na projektu ‘Izvođenje radova na uređenju priobalnog pojasa – Žnjanski plato – Grad Split’. Ovime je jedan od najvažnijih projekata u Gradu Splitu na korak do početka radova koji se željno očekuju godinama.

žnjan

Žnjan | foto: Grad Split

Iz Grada Splita poručuju kako ovaj postupak javne nabave obuhvaća pet od ukupno šest faza projekta, te se provodi objedinjeno s obzirom na to da je riječ o radovima koji će se kontinuirano izvoditi te se vremenski preklapaju i nadopunjuju. Šesta faza provodit će se pak kao predmet druge nabave, a obuhvaća prostor pod koncesijom hotela. Natječajna dokumentacija dostupna je na stranicama Elektroničkog oglasnika javne nabave RH (EOJN), a rok za prijave je do 31. kolovoza 2023.

Novi Žnjan krajem 2024.

Planirani početak radova je u jesen ove godine, nakon što se odrade svi koraci u postupku javne nabave te potpiše ugovor s odabranim izvođačem. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 35 milijuna eura bez PDV-a. Dio sredstava u visini od 40 posto planira se osigurati iz bespovratnih EU sredstava kroz ITU mehanizam, dok će se ostatak od 60 posto osigurati iz kredita EIB-a. Predviđeni rok dovršetka radova je 289 dana od početka radova, osim za drugu, najzahtjevniju fazu, za koju je rok 365 dana. Naime, druga faza obuhvaća izgradnju paviljonskih građevina, uređenja terena i izgradnju trafostanice, te izgradnju podzemne garaže.

– Postupak do ovog trenutka bio je izuzetno kompleksan i bilo je važno svu dokumentaciju pripremiti na kvalitetan način kako bi uspješno realizirali projekt jer je riječ o opsežnom i za Grad Split prioritetnom projektu. Nakon pokretanja nabave za izvođača radova, u narednim danima slijedi i javna nabava za nadzor. Postupak izdavanja građevinskih dozvola dobro ide i očekujemo da ćemo ih imati prije nego se postupak nabave dovrši, kaže direktor gradske tvrtke Žnjan d.o.o., Antonio Ljubas.

Izdvojeni članak

Na splitskim ‘Mejama’ gradit će se veliki sportski centar s bazenom vrijedan 10 milijuna eura

Šetnica, parkirališta, amfiteatar

Dovršetkom projekta, svi Splićani i njihovi posjetitelji konačno će dobiti modernu i uređenu plažu s nizom popratnih sadržaja i hortikulturnim uređenjem. Naime, projekt uređenja Žnjana obuhvaća šetnicu, sportske sadržaje i terene, ugostiteljske objekte, garaže, parkirališta, amfiteatar i brojen druge.

– Prostor na Žnjanu već 25 godina stoji u ovakvom stanju i sve se na njemu događalo na divlje, bez plana i sigurno ne na korist građana, a sada je konačno došlo vrijeme da ga uredimo i da stane uz bok najljepšim europskim plažama i bude na ponos grada. Želim vjerovati da nam je svima ovo zajednički interes na dobrobit građana i da neće biti pokušaja opstrukcija u tijeku javne nabave kako bi se prolongirao početak radova, poručio je gradonačelnik, Ivica Puljak.

Na Žnjanu su trenutno u tijeku radovi na nultoj fazi projekta uređenja koja obuhvaća rekonstrukciju i izgradnju oborinske odvodnje na području Žnjana, a investitor je Grad Split. Svi predviđeni radovi izvodit će se na dijelovima prometnice Šetalište pape Ivana Pavla II, a na snazi je privremena regulacija prometa.

Pogledajate ovdje kako napreduje izgradnja Tehnološkog parka Split.

Copy link
Powered by Social Snap