Pretraga

Na splitskim ‘Mejama’ gradit će se veliki sportski centar s bazenom vrijedan 10 milijuna eura

A- A+

Grad Split predstavio je projekt izgradnje Sportskog centra Vrboran s bazenom. Realizacijom ovog projekta građani istočnih dijelova grada dobiti će nove sportsko-rekreacijske sadržaje.

split sportski kompleks

split sportski kompleks | foto: Grad Split

Budući, moderan sportski kompleks na ‘Mejašima’ sadržavat će sportske dvorane, bazen za vaterpolo i vanjski teren na krovu. Uz objekt predviđena su i parking mjesta, te zelene površine.

– Od početne ideje da se napravi manji rekreacijski centar, mi smo analizom došli do zaključka da je moguće u sklopu kompleksa sagraditi i bazen, čime bi dobili uistinu reprezentativan sportski centar, rekao je gradonačelnik Ivica Puljak.

Radi se o projektu vrijednosti približno 10 milijuna eura koji je Grad Split uvrstio je na listu projekata za financiranje putem EIB okvirnog zajma, kao i u rebalans proračuna, čime će se osigurati sredstva za njegovu realizaciju. Očekuje se da će gradnja započeti do kraja 2024. godine.

Izdvojeni članak

VIDEO: Rušenje starog hotela Marjan u završnoj fazi, u novi ponos Splita ulaže se preko 100 milijuna eura

Prvi sljedeći korak koji Grad Split planira učiniti odmah nakon usvajanja Izmjena i dopuna DPU-a od strane Gradskog vijeća je izrada Programa, za koji su podloge već spremne. Potom i provođenje javnog arhitektonskog natječaja za realizaciju projekta, a koji će dati najbolje rješenje temeljem kojeg će se izrađivati projektno-tehnička dokumentacija. Paralelno s pripremom i provedbom natječaja, započet će pregovori s HEP-om za stjecanje prava vlasništva na čestici na kojoj je planirana realizacija projekta Sportskog centra.

U Splitu se obnavlja i stara gradska jezgra, doznajte ovdje sve o tom projektu.

Copy link
Powered by Social Snap