Pretraga

Split dodjeljuje sredstva za sanacije građevina u staroj gradskoj jezgri: Osigurano 130 tisuća eura

A- A+

Grad Split dodjeljuje sredstva za sanaciju i obnovu pročelja i krovova građevina na području stare gradske jezgre. Za to je u gradskom proračunu osigurano 130 tisuća eura, a sredstva se dodjeljuju u vrijednosti 50 posto od ukupnog iznosa prihvaćenih troškova za sanaciju po pojedinom ugovoru. Javni poziv za sve zainteresirane građane je u tijeku.

Grad Split

Grad Split | foto: Pixabay

Na službenim stranicama Grada Splita objavljen je Javni poziv za dostavu prijava za dodjelu sredstava, za sanaciju i obnovu pročelja i krovova građevina, na području stare gradske jezgre grada Splita. Na raspolaganju je 130 tisuća eura, a prijavu mogu podnijeti vlasnici/suvlasnici građevine koja se nalazi unutar prostornih granica Kulturno – povijesne cjeline grada Splita, prema Rješenju Ministarstva kulture i medija, Uprave za zaštitu kulturne baštine.

Prihvatljivi prijavitelji su vlasnici/suvlasnici građevina koje imaju stambenu namjenu, točnije, kod kojih je 50% i više ukupne korisne podne površine zgrade namijenjeno za stambene svrhe. Također, prijavitelji se moraju nalaziti unutar zone A i moraju imati pripremljen projekt obnove koji mora biti cjelovit – mora obuhvaćati sanaciju i obnovu svih uličnih pročelja i krova građevine.

Izdvojeni članak

Najveća splitska plaža već 25 godina nema sreće s uređenjem: Radovi su ponovno odgođeni

U slučaju da se radi o projektu djelomične sanacije, potrebno je priložiti valjani dokaz o opravdanosti djelomične sanacije. Iz Grada Splita napominju kako se neće uzimati u obzir prijave prijavitelja koji imaju evidentirana dugovanja prema Gradu Splitu.

Prijave se podnose u elektroničkom obliku na e-mail adresu: [email protected]. Potrebno je popuniti Prijavni obrazac uz koji je potrebno priložiti i propisanu dokumentaciju. Rok za dostavu prijava je 90 dana od dana objave Javnog poziva. Donosimo dokument Javnog poziva, ali i Prijavni obrazac.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap