Pretraga

VIDEO: Rušenje starog hotela Marjan u završnoj fazi, u novi ponos Splita ulaže se preko 100 milijuna eura

A- A+

U punom jeku je rušenje hotela Marjan na čijoj će se lokaciji graditi novi objekt turističke namjene. Istočni dio kompleksa već je sravnjen sa zemljom, a sada je na redu stakleni toranj.

Upravo se s tornja uklanjaju stakleni paneli što daje jasan znak, kako piše Dalmacija danas, da je započeo najteži dio procesa rekonstrukcije hotela ‘Marjan’, a to je uklanjanje dijelova najviše strukture.

Obzirom da je zbog turističke sezone već najavljena obustava rušenja u vremenu od 15. lipnja do 15. rujna, pretpostavka je kako radovi na tornju u cijelosti neće biti završeni prije jeseni. No, unatoč tomu, radnici na zapadnoj splitskoj obali ne staju, očito u nastojanju da što je više moguće posla obave prije nego li do obustave radova dođe.

Izdvojeni članak

Pogledajte kako su Split i okolica izgledali 1968. godine kad neki kvartovi nisu ni postojali

Na mjestu starog hotela Marjan do proljeća 2026. godine trebao bi se nalaziti luksuzan turistički objekt s 285 smještajnih jedinica. Hotel će imati 15 katova, od podruma, preko prizemlja koje zajedno s dva kata i krovnom etažom čine bazu hotela, te vertikale tornja. Riječ je o jednoj od najvećih investicija u Hrvatskoj čiji iznos premašuje 100 milijuna eura, a nositelj je Adris grupa iz Rovinja.

Toranj će zadržati postojeću visinu i u njemu će se nalaziti isključivo smještajne jedinice. U podrumu će biti smještena garaža s 285 parkirnih mjesta. U prizemlju će biti pak dva atrija, dok će hotel sadržavati i kongresnu dvoranu i dva restorana s ukupno 650 sjedećih mjesta te hotelski lobby. Kongresna dvorana će se moći dijeliti na tri manje, a ukupno će primati 500 osoba.

Za projekt arhitekture hotela Marjan zadužen je Studio 3LHD iz Zagreba, a za interijer hotela Lissoni Architettura iz Milana s kojima je Adris realizirao i gradnju Grand Park hotela u Rovinju.

Pogledajte kako će izgledati novi hotel Marjan.

Copy link
Powered by Social Snap