Pretraga

Otvoreno gradilište u Splitu na parceli uz more površine 31 nogometnog igrališta

A- A+

Otvoreno je gradilište u koje će ove godine biti uprte sve oči. Riječ je o kompletnoj rekonstrukciji žnjanskog platoa u Splitu koji će realizacijom ovog projekta građanima na uslugu staviti top javni sadržaj uz more. Radove izvode tvrtke Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering čija je ponuda na javnom natječaju bila najbolja, a iznosila je 45,5 milijuna eura bez PDV-a. Sve bi trebalo biti gotovo unutar 365 dana.

Žnjan gradilište | foto: Grad Split

Žnjan gradilište | foto: Grad Split

Radovima na Žnjanu bit će obuhvaćeno ukupno pet faza, dok će se šesta faza, ona koja obuhvaća područje pod koncesijom hotela Split, provoditi zasebno. Radovi pet faza vremenski se preklapaju, a predviđeno vrijeme trajanja radova je 289 dana za sve faze osim za drugu koja uključuje izgradnju podzemne garaže s 530 parkirnih mjesta. Zbog složenosti radova tu rok iznosi 365 dana.

Jednom kada sve bude gotovo, Žnjan će imati dječja igrališta, teniski, odbojkaški, nogometni i košarkaški tereni, teretana, amfiteatar za kulturna i glazbena događanja. Bit će tu i podzemna garaža, parkirališta, šetnica i biciklistička stazu, te približno 40 tisuća kvadrata uređenog zelenila.

Žnjan

Idejni projekt uređenja Žnjanskog platoa | Foto: Grad Split

Početkom siječnja izdane su pravomoćne građevinske dozvole za 3. i 5. fazu radova te su time kompletirane sve dozvole potrebne za početak radova na uređenju Žnjanskog platoa. Ujedno je donesena i odluka o odabiru tvrtke za nadzor nad radovima. Kao ekonomski najpovoljnija ponuda izabrana je ona zajednice ponuditelja Geoprojekt d.d. i Sedra Consulting d.o.o. u iznosu od 183.980,00 eura bez PDV-a.

Izdvojeni članak

Otvoreno gradilište novog splitskog hotela, stari se neće rušiti

Ranije su za izvođenje radova odabrane tvrtke Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering s ponudom u iznosu od 45,5 milijuna eura bez PDV-a. Sredstva su predviđena proračunom Grada Splita za 2024. godinu, a projekt se financira iz tri izvora, odnosno uz bespovratna sredstva Europske unije kroz ITU mehanizam, kredit Europske investicijske banke (EIB) i vlastitim sredstvima Grada Splita.

– Ovo je važno za sve nas jer uređenje Žnjana, prostora velikog poput šest splitskih riva ili 31 nogometnog igrališta, čekamo od 1998. godine.  Ova plaža bit će ponos Splita i jedna od najljepših plaža na cijelom Mediteranu, rekao je u povodu početka radova splitski gradonačelnik, Ivica Puljak.

Split gradi 8 komunalnih centara, pogledajte ovdje kako će izgledati.

Copy link
Powered by Social Snap