Pretraga

Split gradi 8 komunalnih centara: Pod zemljom garaže, a na krovovima sportska igrališta

A- A+

Grad Split predstavio je javnosti ambiciozan plan gradnje osam komunalnih centara koji će pod zemljom imati garaže, a iznad tla parkove. Izgradnja podzemne garaže planirana je i ispod pomoćnih terena nogometnog stadiona Poljud, te ispod Starog placa.

komunalni centar Lokve

komunalni centar Lokve | foto: Grad Split

Gradnja komunalnih centara – javnih garaže dio je cjelovitog Plana održive urbane mobilnosti kojemu je cilj unaprjeđenje javnog gradskog prijevoza, alternativnih oblika prijevoza, uređenje parkirališta te gradnja modernih, multifunkcionalnih garaža s javnim sadržajima, ističu iz Grada Splita.

Gradonačelnik Splita, Ivica Puljak, kaže kako je cilj projekta građanima omogućiti legalan način parkiranja, sigurniji, prometno i komunalno uređeniji kvart s uređenim zelenim površinama i dodatnim javnim sadržajima. Sve u jednom ‘paketu’, za svaki kvart u kojemu postoji potreba.

Izdvojeni članak

U savjetovanju javna nabava vrijedna 10 milijuna eura za razvoj splitske Pujanke

Analizirane su i pripremljene podloge za gradnju garaža u svim dijelovima grada s kojima se krenulo ili uskoro kreće u realizaciju. U tijeku je gradnja garaže – komunalnog centra na Splitu 3 / Dobrilina, a uskoro početak gradnje javne garaže Trstenik u Papandopulovoj ulici. Potom slijedi otvaranje još jednog gradilišta na Trsteniku u sklopu projekta Žnjan. Na području ‘Split3’ planira se proširenje u Vrančićeva, a potom gradnja na području Ravne Njive, Sućidar (Perivoj Ane Roje) i Mejaši (Park & Ride Lovrinac).

javna garaža Trstenik u Papandopulovoj ulici

javna garaža Trstenik u Papandopulovoj ulici | foto: Grad Split

Kako bi nove garaže trebale izgledati ogledni je primjer nedavno završena garaža Lokve u Stepinčevoj ulici u koju su 3,2 milijuna eura investirali Grad Split i gradska tvrtka Split parking. Garaža Lovke ima ukupno 222 parkirna mjesta. Njih je 188 namijenjeno automobilima, 22 motociklima, deset ih je za osobe s invaliditetom te su ondje i dva vanjska punjača. Na krovu objekta su izgrađeni su javni sadržaji – nogometno i košarkaško igralište te igralište za djecu.

Pogledajte ovdje za koje su objekte na Žnjanu izdane građevinske dozvole, bit će izgrađeni unutar 12 mjeseci.

Copy link
Powered by Social Snap