Pretraga

U savjetovanju javna nabava vrijedna 10 milijuna eura za razvoj splitske Pujanke

A- A+

Grad Split započeo je proceduru javne nabave za projekt izgradnju i opremanje dječjeg vrtića Pujanki  i dvodijelne školske sportske dvorane OŠ Pujanki. U tijeku je javno savjetovanje koje završava 26. rujna, a procijenjena vrijednost nabave veća je od 10 milijuna eura. Realizacijom ova dva projekta konačno bi trebali biti prošireni kapaciteti za predškolski odgoj i obrazovanje u Gradu Splitu.

Pujanke

Pujanke | foto: Grad Split

Grad Split objavio je nacrt dokumentacije o nabavi i troškovnik s popratnom dokumentacijom za projekt izgradnje i opremanja dječjeg vrtića Pujanki  i dvodijelne školske sportske dvorane OŠ Pujanki, te ga potom uputio na savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima. Riječ je o javnoj nabavi vrijednosti 10 mlijuna eura. Datum završetka javnog savjetovanja je 26. rujna 2023.

Izgradnjom dječjeg vrtića u gradskom kotaru Pujanke osigurat će se infrastrukturni i materijalni kapaciteti za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u gradu Splitu. Projektom će se izgraditi i opremiti dječji vrtić s 8 dnevnih boravaka što će omogućiti dodatne kapacitete za smještaj 128 djece (48 jasličke i 80 vrtićke dobi).

Izdvojeni članak

U Splitu konstrukcijska sanacija dvije velike garaže, radove izvodi Madex

Dvodijelna školska sportska dvorane OŠ Pujanki procijenjene je vrijednost 4.468.716,25 eura., te će se financirati iz gradskog proračuna. Bit će izgrađena će se na parceli ukupne površine 10.316,00 kvadrata, istočno od školske zgrade. U sklopu dvorane, osim prostora sportskih borilišta i dvorane, planirane su svlačionice, nastavnički sklop s kabinetom za tjelesno-zdravstvenu kulturu, ambulanta i sanitarni čvorovi, prostor za gledatelje te spremišta i ostale popratne prostorije.

Grad Split je kroz Javni poziv za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i opremanje predškolskih ustanova u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za razdoblje od 2021. do 2026. godine osigurao 1.452.518,42 eura bespovratnih sredstava za projekt izgradnje i opremanja DV Pujanke. Gradu je odobren maksimalan iznos bespovratnih sredstava koji je mogao biti ostvaren iz NPOO-a, sukladno pravilima Poziva. Preostali dio investicijske vrijednosti projekta Grad će osigurati iz vlastitih izvora financiranja. Ukupna vrijednost investicije iznosi 8.075,000.00 eura.

Pogledajte ovdje kako napreduju radovi na Tehnološkom parku Split vrijedni preko 21 milijun eura.

Copy link
Powered by Social Snap