Pretraga

U Splitu konstrukcijska sanacija dvije velike garaže, radove izvodi Madex

A- A+

Tvrtka Split parking kao investitor uskoro kreće sa sanacijom garaže Zagorski put na Pujankama i garaže Smiljanićeva u kotaru Bol. Riječ je o investiciji vrijednoj 1.641.648,93 eura za čiju je realizaciju odabrana tvrtka Madex.

javna garaža

javna garaža | foto: Freepick

Split parking je u procesu generalne sanacije velikih parkirališnih prostora na području grada.  Početak radova za Zagorski put je 21. kolovoza, dok će sanacija garaže u Smiljanićevoj krenuti početkom rujna. Rok za završetak radova je šest mjeseci od njihova početka. Nakon provedenog postupka javne nabave, kao izvođač za obje garaže izabrana je tvrtka Madex iz Slavonskog Broda..

Garaža Zagorski put izgrađena je 1983. godine, a vrijednost sanacije iznosi 1.187.179,18 eura s PDV-om, dok je ona u Smiljanićevoj izgrađena 1985. godine, a vrijednost radova iznosi 454.469,75 eura s PDV-om. Ovim će se radovima garažama izgrađenima prije 40, odnosno prije 38 godina, produžiti životni vijek i omogućiti sigurno korištenje.

Izdvojeni članak

Iz splitskog skladišta ukraden građevinski materijal i alati vrijedan 4.000€

Ukupno je riječ o preko 500 parkirnih mjesta koja će se sanirati, Njih 215 je pod naplatom, a 130 izvan sustava naplate na krovnoj etaži u garaži Zagorski. U Smiljanićevoj nalazi se pak 161 mjesto za automobile i 17 za motore.

Iz Grada Splita izvještavaju kako je s izvođačem dogovoreno da će se radovi izvoditi fazno, odnosno da će u svakom trenutku za vrijeme radova biti moguće koristiti dio garaže za vrijeme radova na vlastitu odgovornost. Svi korisnici bit će oslobođeni plaćanja mjesečne naknade za korištenje garaže za dok traju radovi. A za korisnike garaže Zagorski put za cijelo vrijeme trajanja radova osigurano je privremeno parkiralište od oko 20 parkirnih mjesta u desnom prometnom traku sjevernog kolničkog traka ulice Zagorski put.

Tehnološki park Split bit će gotov do kraja godine, pogledjate ovdje kako napreduju radovi vrijedni 16,6 milijuna eura.

Copy link
Powered by Social Snap