Pretraga

Izdane građevinske dozvole za najveće objekte na Žnjanu, bit će izgrađeni unutar 12 mjeseci

A- A+

Grad Split je izdao koncesionaru područja i investitoru gradskoj tvrtki ‘Žnjan’ pravomoćne građevinske dozvole za 1. i 2. fazu uređenja Žnjanskog platoa, od ukupno šest koje su predviđene projektom. Ove dvije faze pokrivaju najveći dio predviđenih radova, a između ostalog obuhvaćaju izgradnju 3 paviljonske zgrade, trafostanice i velike podzemne garaže.

žnjan

Žnjan | foto: Grad Split

Građevinska dozvola za 1. fazu podrazumijeva priobalnu šetnicu (lungomare) s popratnom infrastrukturom te uređenje plažnih prostora i servisa. Dok se građevinska dozvola za 2. fazu odnosi na tri paviljonske građevine, uređenje terena i izgradnju trafostanice, što je ujedno i najzahtjevnija faza izgradnje jer obuhvaća i konstrukciju podzemne garaže s 530 parkirnih mjesta, piše slobodnadalmacija.hr.

Izdvojeni članak

Prodaje se Spaladium Arena u Splitu, tržišna cijena 56,6 milijuna eura

Za razliku od ostalih faza gdje je predviđeno vrijeme radova 289 dana, za 2. fazu ono je 365 dana upravo zbog složenosti radova. Javnom nabavom za izvođača radova koja je završena početkom listopada obuhvaćeno je pet faza čiji se radovi vremenski preklapaju i nadopunjuju.

– Ove dvije građevinske dozvole obuhvaćaju najveći dio radova, a uskoro očekujemo i građevinske dozvole i za preostale tri faze. Početkom listopada otvorene su ponude za izvođača radova na uređenju Žnjanskog platoa koje su pristigle u procesu javne nabave. U tijeku je evaluacija ponuda, a nakon toga, tijekom studenog, sve će biti spremno za daljnje korake. Radi se o strateškom projektu i svima je u interesu da realizacija krene čim prije, rekao je za slobodnadalmacija.hr voditelj projekta uređenja Žnjanskog platoa, Zoran Jakelić,

faze radova na Žnjanu

faze radova na Žnjanu | foto: tvrtka Žnjan

U postupku javne nabave za nadzor nad građevinskim radovima uređenja Žnjanskog platoa 8. studenog održano je otvaranje ponuda. Ukupno je pristiglo šest ponuda, koje su trenutno u postupku evaluacije. Iz tvrtke “Žnjan” podsjećaju da su na Žnjanu trenutno u tijeku radovi na nultoj fazi uređenja koje je potrebno odraditi prije realizacije 1. i 2. faze projekta, a koja obuhvaća rekonstrukciju kanala Radoševac i Žnjan 1 s izgradnjom kolektora Žnjan zapad i Žnjan istok, čiji je investitor Grad Split.

Izdvojeni članak

Nakon 30 godina obnova heliodroma KBC-a Split, ratna baza za spašavanje života zaslužila modernizaciju

Izvođač, tvrtka Građevno Zec radove je završila u ugovorenom roku, a u tijeku je priprema za tehnički pregled i primopredaju. Također se intenziviraju radovi na rekonstrukciji ulice Ivana Pavla II. Izvođač je tvrtka Cestar, a radovi će se usklađivati i odvijati paralelno s gradnjom garaže, odnosno 2. faze platoa, prema ugovornom rok od osam mjeseci.

U Splitu se planira generalna obnova Pujanki, pogledajte ovdje sve o projektu.

Copy link
Powered by Social Snap