Pretraga

Prodaja imena osječkog stadiona: Hoće li ga nazvati po najpoznatijem proizvođaču energetskih pića?

A- A+

Novi stadion NK Osijeka samo što nije gotov, radovi uz određene preinake, napreduju prema planiranom. Završetak se očekuje prije 2023. godine, a pomalo se špekulira i o prodaji imena stadiona.

Stadion na Pampasu u procesu izgradnje | foto: NK Osijek

Dovršetak se očekuje već u aktualnoj 2022. godini. Procjene su da bi se osječki stadion službeno mogao otvoriti u razdoblju od jeseni do zime, ovisi o tome koliko je procjena optimistična. Tijekom izgradnje stadiona izmijenjene su neke od ideja bivšeg predsjednika Ivana Meštrovića. Tako se neće graditi jacuzzi iz kojeg bi gledatelji mogli pratiti utakmice, a neće biti ni restoranske terase s izlazom na zapadnu tribinu. Umjesto toga se grade sobe za igrače, a ‘niknut’ će i tribine na pomoćnom stadionu, iako to prvotno nije bilo u planu, donosi Glas Slavonije. 

U Osijeku četvrta Red Bull arena na svijetu?

Osijek bi ime stadiona mogao prodati planetarno poznatom Red Bullu. Oni su trenutno među ozbiljnijim pretendentima za kupnju imena, prenosi Glas Slavonije. Na svijetu su samo tri Red Bull arene, dvije u Europi (Salzburg i Leipzig) i jedna u Sjevernoj Americi (New Jersey). Iz NK Osijeka još nema službene potvrde o prodaji imena. Zadnje što su podijelili s javnošću, bila je informacija o sklapanju ugovora sa Strabagom koncem studenog prošle godine.

Izdvojeni članak

[FOTO] Pogledajte kako napreduju radovi novog stadiona u Osijeku

Copy link
Powered by Social Snap