Pretraga

Rekonstrukcija državne ceste dovela do prosvjeda: ‘Neka dovedu još 100 radnika i 10 strojeva’

A- A+

Tvrtka koja stoji iza rekonstrukcije državne ceste D6 je Euro-Asfalti iz Sarajeva, a provode ju već dvije godine s čime nije zadovoljan ni karlovački gradonačelnik Damir Mandić koji ne razumije čemu produljene rokova.

Foto: Karlovac.hr 

Rekonstrukcija državne ceste D6 traje već dvije godine, a iako je rok za završetak bio 13. lipnja, radovi nisu ni blizu kraja. Hrvatske ceste zbog novonastale situacije produljile su rok završetka radova do kraja godine, a sve to poprilično je naljutilo stanovnike naselja Dubovac i Borlin koji su održali mirni prosvjed, piše Večernji list.

Tvrtka koja stoji iza rekonstrukcije državne ceste D6 je Euro-Asfalti iz Sarajeva, a provode ju već dvije godine s čime nije zadovoljan ni karlovački gradonačelnik Damir Mandić koji ne razumije čemu produljene rokova.

Izdvojeni članak

Radovi vrijedni 300 milijuna kuna: Objavljen natječaj za nastavak izgradnje dijela autoceste

‘Neka dovedu još 100 radnika i 10 strojeva’

– Zašto se izvođaču pa i nadzoru, ništa ne može napraviti, ja stvarno ne znam, ali ovo pokazuje nerazumijevanje situacije na terenu. Čemu produljenje roka; neka dovedu još 100 radnika i 10 strojeva, završe taj posao i odu iz našeg grada, kazao je Mandić. Dodao je i da su u stalnom kontaktu s građanima, ali s obzirom na to da nije njihov projekt, ne mogu napraviti više od inzistiranja kod Hrvatskih cesta i Ministarstva na poštovanju rokova.

Mandić je dodao i da je Grad na sanaciju šteta na alternativnim cestama koje se koriste zbog rekonstrukcije D6 već potrošio 5 milijuna kuna.

Izdvojeni članak

Uspješna tvrtka postaje peti stanar IT park-a: ‘U Osijeku ćemo pokrenuti proizvodnju’

Reagirao i ministar

Reagirao je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji se ispričao svim Karlovčanima na ovoj situaciji, dok je Josip Škorić, predsjednika uprave Hrvatskih cesta, zamolio za strpljenje te kazao kako bi raskid ugovora napravio još veću štetu, piše Večernji list.

Isto tako naveo je kako je izvođač pogođen koronakrizom i manjkom radnika, pa su im stoga i produžili ugovor do kraja godine te da će u ponedjeljak održati sastanak sa stanovnicima toga dijela grada, posebno zbog oštećenja njihovih objekata ne bi li dogovorili način sanacije oštećenja.

 

 

Copy link
Powered by Social Snap